Ungaria investighează Booking.com

Ungaria investighează Booking.com
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Autoritatea pentru Concurență Economică (GVH) din Ungaria efectuează o investigație sectorială accelerată cu privire la datoria în curs pe care ar înregistra-o agenția olandeză de turism Booking.com față de furnizorii ungari de cazare, relatează hirado.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma plângerilor furnizorilor maghiari, Booking.com ar fi lansat un serviciu de asistență juridică pentru cei afectați, însă parlamentarul FIDESZ Kristóf Szatmáry a subliniat în cadrul unei comisii de anchetă că „nu este adevărat că furnizorul de servicii de turism Booking.com și-a achitat toate datoriile față de furnizorii de cazare maghiari”, arată G4Media.ro.

ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat definitiv arbitrajul de la Washington cu Alpiq, fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica, cu miză de aproape jumătate de miliard de dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat definitiv arbitrajul de la Washington cu Alpiq, fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica, cu miză de aproape jumătate de miliard de dolari

Comisia condusă de Kristóf Szatmáry investighează ce măsuri se impun pentru a preveni astfel de situații, respectiv ca o „multinațională să acumuleze datorii de câteva miliarde prin abuz de poziție dominantă”.

Potrivit lui Kristóf Szatmáry, nu este adevărat că Booking.com și-a achitat toate datoriile față de furnizorii de cazare unguri, dovedindu-se că nu toate companiile au avut acces la conturile lor de creanță. Cazul nu va fi închis până când toate companiile maghiare nu își vor primi banii, a dat asigurări Kristóf Szatmáry. „Toate modificările de lege care s-au propus vor fi examinate pentru ca astfel de încălcări să nu mai apară. Dacă plățile nu se fac până la începutul săptămânii viitoare, măsurile vor fi continuate, poate că va avea loc o altă ședință a comisiei parlamentare”, a mai adăugat politicianul.

Și președintele GVH, Balázs Csaba Rigó, a informat că pregătirea anchetei sectoriale accelerate este în desfășurare și ar putea începe luna aceasta. Perioada de examinare este de maximum 30 de zile, care poate fi prelungită. Rezultatele anchetei vor include propuneri concrete, a spus el.

GVH analizează posibilele denaturări ale pieței, iar practicile de plată a comisioanelor pot fi, de asemenea, examinate pentru a vedea dacă Booking.com a abuzat de poziția sa dominantă. În cazul anchetei accelerate, GVH  poate face o propunere Guvernului sau furnizorilor de servicii relevanți.

„Nu te îmbolnăvi în Grecia”. Cazul turistei din România și lipsa acută de personal medical din Republica Elenă CITEȘTE ȘI „Nu te îmbolnăvi în Grecia”. Cazul turistei din România și lipsa acută de personal medical din Republica Elenă

GVH a impus cea mai mare amendă dată vreodată, de 2,5 miliarde HUF, operatorului Booking.com în 2020 și a interzis companiei olandeze să utilizeze metode agresive de vânzare.

Decizia biroului de concurență a fost justificată de faptul că Booking.com s-ar fi angajat în practici comerciale neloiale față de consumatori, inclusiv prin publicitate înșelătoare pentru unele dintre unitățile sale de cazare cu opțiunea de anulare gratuită, precum și prin presiuni agresive, psihologice, de a face o rezervare cât mai curând posibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
cazare
ungaria