Ungaria investighează Wizz Air. Multe plângeri

Ungaria investighează Wizz Air. Multe plângeri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Guvernul Ungariei a declanșat o investigație asupra operatorului aerian low-cost ungar Wizz Air Holdings PLC pentru posibila încălcare a legislației privind protecția consumatorilor, informează site-ul lse.co.uk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialii Wizz Air nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Idee radicală: Suspendați piața spot de energie electrică! Unde s-a luat o măsură similară CITEȘTE ȘI Idee radicală: Suspendați piața spot de energie electrică! Unde s-a luat o măsură similară

Este a doua astfel de investigație lansată împotriva unei companii aeriene, scrie Agerpres.

Ministerul Justiției din Ungaria susține că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air deoarece operatorul aerian, cu sediul în Budapesta, nu ar fi oferit informații și asistență clienților ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate, conform agenției de presă ungare MTI.

De asemenea, Wizz Air este acuzată că nu a acordat cazare și o nouă rezervare pentru pasagerii afectați, nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile și operează o linie telefonică de asistență pentru clienți cu suprataxă, ceea ce contravine legislației și drepturilor consumatorilor din Ungaria, a precizat Ministerul Justiției.

VIDEO Stars Coffee ia locul gigantului american de cafea Starbucks în Rusia, cu sloganul ”Bucks a plecat, stelele au rămas” CITEȘTE ȘI VIDEO Stars Coffee ia locul gigantului american de cafea Starbucks în Rusia, cu sloganul ”Bucks a plecat, stelele au rămas”

În iunie, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene și de asigurări a fost introdus în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinți și a reduce un deficit bugetar în creștere.

Luna aceasta, autoritățile de la Budapesta au acuzat operatorul aerian low-cost Ryanair Holdings PLC de încălcarea legislației privind protecția consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 750.000 de euro după ce a majorat prețul biletelor pentru a face față noii taxe, pe care șeful Ryanair, Michael O'Leary, a numit-o "jaf la drumul mare" și "prostească".

Luni, la Bursa de la Londra, acțiunile Wizz Air înregistrau un declin de 7,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
wizz air