Ungaria va limita numărul vizelor pentru lucrători temporari din afara UE

Ungaria va limita numărul vizelor pentru lucrători temporari din afara UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Ungaria va limita numărul de vize eliberate pentru lucrători temporari din afara Uniunii Europene și de asemenea le va interzice accesul la anumite ocupații, în încercarea de a proteja locurile de muncă locale, a anunțat Ministerul Economiei de la Budapesta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul condus de Viktor Orban va elibera un număr de maximum 65.000 de vize pentru lucrători temporari din afara UE, a precizat Ministerul ungar al Economiei într-un comunicat de presă. Comparativ, anul trecut au fost emise 39.000 de vize pentru lucrători temporari din afara UE, sub un nivel maxim stabilit într-un decret anterior, scrie Agerpres.

Într-o singură lună, mii de cetățeni unguri au plecat la muncă în Austria CITEȘTE ȘI Într-o singură lună, mii de cetățeni unguri au plecat la muncă în Austria

În condițiile în care va avea un calendar electoral încărcat, Orban este presat să relanseze creșterea economică, după o încetinire provocată de inflație în 2023. Politicile sale dure în domeniul imigrației l-au ajutat pe Viktor Orban să obțină voturi cu prilejul precedentelor alegeri.

De asemenea, Guvernul Orban a pus la punct o listă de aproximativ 300 de ocupații care nu vor putea fi ocupate de muncitori din afara UE, precum lucrător în vii și livezi, fotograf, asistent juridic, reparator de acoperișuri și operator stivuitor.

"Guvernul va proteja familiile și locurile de muncă din Ungaria, ceea ce înseamnă că în conformitate cu lege, este posibil să angajezi muncitori străini numai dacă nu există lucrători ungari care să ocupe posturile vacante", se arată în comunicatul Ministerul ungar al Economiei.

În perioada septembrie-noiembrie 2023, rata șomajului în Ungaria a fost de 4,3%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vize