Ungaria va prelungi moratoriul de rambursare a împrumuturilor bancare până în iunie 2022

Ungaria va prelungi moratoriul de rambursare a împrumuturilor bancare până în iunie 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2021

Ungaria a decis să prelungească un moratoriu de rambursare a împrumuturilor bancare, introdus în contextul pandemiei de COVID-19, până la finele lunii iunie 2022, a anunțat ministrul de Finanțe, Mihaly Varga, transmite MTI. Odată cu debutul crizei pandemiei de coronavirus, economia Ungariei a intrat în cădere liberă, înregistrând o contracție de peste 13% în al doilea trimestru din 2020 și un declin de pese 5% pe ansamblul anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moratoriul de rambursare a împrumuturilor bancare a intrat în vigoare în luna martie 2020, inițial pentru o perioadă de șase luni, dar ulterior a fost prelungit până la finele lunii octombrie 2021. Moratoriul este automat, exceptând cazul în care consumatorii solicită în mod expres să plătească ratele, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Companiile care au luat credite și vor să continue să beneficieze de moratoriu trebuie să demonstreze că au înregistrat un declin al veniturilor de cel puțin 25%, a informat Mihaly Varga.

Acesta a precizat că 91% dintre cetățenii care au răspuns la cel mai recent chestionar al Guvernului au sprijinit extinderea moratoriului pentru cei vulnerabili. De asemenea, ministrul de Finanțe i-a sfătuit pe cei care au împrumuturi și nu se confruntă cu probleme să ia în considere reînceperea achitării ratelor.

Însă, în condițiile în care economia ungară înregistrează o creștere peste așteptări, băncile comerciale locale și Banca Națională a Ungariei au solicitat recent o soluție mai limitată care să-i ajute doar pe cei mai vulnerabili debitori. Conform datelor publicate în august de Oficiul central de statistică (KSH), economia Ungariei a înregistrat o creștere anuală de 17,9% în trimestrul doi din 2021 și un avans trimestrial de 2,7%.

Principalele instituții financiare din Ungaria sunt grupul local OTP Bank și diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit și Intesa SanPaolo.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
imprumuturi