Uniunea Europeană a anulat taxele pentru toate exporturile ucrainene timp de un an

Uniunea Europeană a anulat taxele pentru toate exporturile ucrainene timp de un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Consiliul Uniunii Europene a adoptat un regulament care permite liberalizarea temporară a comerțului și alte concesii comerciale pentru anumite mărfuri ucrainene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Aceasta înseamnă că în termen de un an nu va fi plătită taxa de import pentru toate exporturile ucrainene către Uniunea Europeană. Datorită acestor măsuri, UE va putea sprijini semnificativ economia Ucrainei", se arată în comunicat.

Dan Șucu este noul acționar al FC Rapid București CITEȘTE ȘI Dan Șucu este noul acționar al FC Rapid București

Astfel, UE încearcă să sprijine economia Ucrainei, scrie Hotnews.ro

„Războiul de agresiune neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei a avut un impact devastator asupra capacității de producție a țării, infrastructurii de transport și accesului la Marea Neagră, precum și asupra capacității sale de a face comerț cu restul lumii. Consecințele nu pot fi subestimate atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, în ceea ce privește impactul asupra securității alimentare”, arată comunicatul Consiliului.

Decizia se va aplica pe o perioadă de un an și vizează în special produsele industriale, fructele și legumele, produsele agricole și produsele agricole prelucrate, care fac obiectul contingentelor tarifare.

De asemenea, este suspendată colectarea taxelor antidumping la importurile originare din Ucraina, precum și aplicarea regulilor comune pentru importuri cu privire la importurile originare din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
taxe