Vânzările de artificii cresc puternic în țara vecină Cehia după ce au fost interzise în Germania

Vânzările de artificii cresc puternic în țara vecină Cehia după ce au fost interzise în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2021

Vânzările de artificii par să fi crescut puternic în Cehia după ce au fost interzise temporar în Germania, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Observăm o creștere semnificativă anul acesta față de 2020", a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale germane din orașul Selb din Bavaria, la frontiera cu Cehia. Se confiscă artificii aproape zilnic, a adăugat el.

Tranzacție - Dan Șucu vinde către CTP și centrul logistic al Mobexpert din Mureș, după ce l-a vândut pe cel din București pentru a-și reduce gradul de îndatorare CITEȘTE ȘI Tranzacție - Dan Șucu vinde către CTP și centrul logistic al Mobexpert din Mureș, după ce l-a vândut pe cel din București pentru a-și reduce gradul de îndatorare

Numai marți s-au înregistrat trei cazuri în care mai mulți tineri au fost prinși cu câteva kilograme de artificii. În aceeași zi, polițiștii au găsit 30 de kilograme de artificii interzise în cursul a trei verificări lângă orașul Furth im Wald, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că de multe ori este vorba de cumpărători ocazionali, cum ar fi navetiști din Cehia, sau de persoane particulare care cumpără artificii pentru uz personal sau pentru prieteni. Au fost totuși cazuri în care contravenienții intenționau să revândă produsele respective.

Artificiile se cumpără cel mai adesea din piețele din apropierea graniței. Adesea se găsesc produse contrafăcute, uneori periculoase.

Cei prinși cu artificii ilegale pot fi inculpați conform legii germane privind explozivii. Ei pot fi obligați să achite costul distrugerii artificiilor.

Este al doilea an consecutiv când în Germania se interzice vânzarea artificiilor înainte de Anul Nou. În Cehia însă, aceste produse pot fi vândute tot anul.

Faptul că anul trecut s-au confiscat cantități mai mici poate fi explicat și prin controalele de la frontieră practicate uneori în perioada respectivă, care au redus traficul, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției. 

viewscnt
Afla mai multe despre
artificii
cehia
germania