VIDEO&FOTO Boris Johnson, apariție surpriză la Kiev pentru o discuție față în față cu Zelenski

VIDEO&FOTO Boris Johnson, apariție surpriză la Kiev pentru o discuție față în față cu Zelenski
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2022

UPDATE ora 20.52 Regatul Unit va trimite 120 de vehicule blindate și noi sisteme de rachete antinavă pentru a susține Ucraina împotriva invaziei ruse, a anunțat Downing Street sâmbătă, după întâlnirea avută la Kiev de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul britanic Boris Johnson, transmit Reuters, AFP și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ajutorul se adaugă celui format din echipamente militare de ultimă generație în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari) și anunțat vineri de Londra, arată Agerpres.

De asemenea, Regatul Unit va garanta un credit suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru Ucraina. În plus, guvernul britanic va liberaliza tarifele asupra majorității importurilor din Ucraina și va oferi facilități vamale.

Știrea inițială

Premierul britanic, Boris Johnson, este la Kiev, unde are o întâlnire cu Volodimir Zelenski. Deplasarea s-a făcut în semn de solidaritate, iar premierul britanic va anunța un nou pachet de sprijin pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a declarat: "Primul ministru a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni personal cu președintele Zelenski, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean”, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

"Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina, iar premierul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar și militar", a declarat sursa citată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina