VIDEO Grecia: Locuințe în flăcări și mii de persoane evacuate din cauza incendiilor. Cluburile de echitație au dat drumul cailor pentru a fugi

VIDEO Grecia: Locuințe în flăcări și mii de persoane evacuate din cauza incendiilor. Cluburile de echitație au dat drumul cailor pentru a fugi
scris 4 aug 2021

Un incendiu forestier a scăpat de sub control în nordul Atenei, ducând la arderea completă a unor locuințe și forțând autoritățile să ordone mai multe evacuări în contextul în care s-au confruntat cu 81 de incendii cauzate de cel mai grav val de caniculă din ultimii 30 de ani, relatează Euractiv.

Peste 500 de pompieri s-au luptat cu flăcările la poalele Muntelui Parnitha după căderea nopții, aceștia fiind ajutați de 9 elicoptere, 7 aeronave și 305 polițiști desfășurați într-o zonă puternic împădurită din zona suburbiilor Varympopi și Adames, scrie Hotnews.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

„Este o zi dificilă pentru țară, am avut 81 de incendii forestiere în ultimele 24 de ore din cauza condițiilor meteorologice extreme”, le-a declarat reporterilor Nikos Hardalias, adjunctul ministrului pentru protecția civilă.

Incendiile au fost alimentate în ultimele zile de temperaturile de peste 40 de grade Celsius și vânturi.

Incendiul din nordul Atenei a avut 3 fronturi principale în localitățile Varympopi, Adames și Thrakomakedones, dând foc la locuințe și mașini și forțând locuitorii să fugă pentru a-și salva viața.

Cluburile de echitație au eliberat caii pentru a fugi de foc.

Autoritățile au evacuat bunurile de valoare din fosta reședință regală Tatoi aflată în apropiere și serviciul de protecție civilă le-a ordonat rezidenților Satului Olimpic să își părăsească locuințele.

Mai devreme în cursul zilei au fost evacuați copiii dintr-o tabără de vară și rezidenților din Varympopi, Adames și Thrakomakedones li s-a ordonat să își părăsească locuințele aflate la aproximativ 20 de kilometri nord de centrul Atenei.

Unii au rămas însă pentru a încerca să își apere casele cu furtunurile de grădină. Explozii au fost auzite după ce incendiul a mistuit un număr necunoscut de locuințe. Cluburile de echitație au eliberat caii pentru a fugi de foc.

„Locuințe în flăcări”

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vizitat centrul de comandament al pompierilor care coordona eforturile de a ține sub control și stinge incendiile izbucnite și în Peninsula Peloponez și pe insulele Evia și Kos.

„Toate resursele avute la dispoziție au fost desfășurate în lupta de pe fronturi multiple”, a declarat cancelaria premierului într-un comunicat, adăugând că „în aceste vremuri dificile prioritatea este de a proteja viețile omenești”.

DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan CITEȘTE ȘI DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan

În Atena rețeaua de energie electrică a fost parțial avariată, punând în pericol furnizarea de electricitate în unele zone ale regiunii metropolitane.

„Zeci de locuințe sunt în flăcări”, a declarat pentru Open T Michalis Vrettos, viceprimarul regiunii Acharnes, în timp ce nori de fum gros se ridicau în spatele său.

Incendiile au perturbat circulația trenurilor și au forțat autoritățile să închidă o porțiune a unui drum național.

Vecina Greciei, Turcia, s-a confruntat  la rândul ei cu a șaptea zi consecutivă de incendii izbucnite în apropierea unora dintre cele mai populare destinații turistice ale sale în contextul valului canicular sever care a cuprins mai multe regiuni din sudul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendii