VIDEO Grecia se confruntă cu "cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE'"

VIDEO Grecia se confruntă cu "cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE'"
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Grecia se confruntă cu "cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care a subliniat totodată că cele 27 de țări membre au mobilizat în prezent aproape jumătate din mijloacele aeriene europene comune, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unsprezece avioane și un elicopter din flota europeană au fost trimise pentru a ajuta Grecia să lupte împotriva flăcărilor în Parcul Național Dadia, situat în nord-estul țării, alături de 407 pompieri, a declarat același purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Balasz Ujvari.

România se pregătește pentru a putea să alimenteze cu energie și Republica Moldova la iarnă. Cel puțin o centrală pe cărbune din cele închise poate fi repornită în caz de criză CITEȘTE ȘI România se pregătește pentru a putea să alimenteze cu energie și Republica Moldova la iarnă. Cel puțin o centrală pe cărbune din cele închise poate fi repornită în caz de criză

Pompierii greci încearcă pentru cea de-a 11-a zi consecutivă să stingă un incendiu care devastează pădurea din acest parc inclus în rețeaua europeană "Natura 2000", cunoscut pentru faptul că adăpostește numeroase păsări de pradă, scrie Agerpres.

Incendiul se întinde pe un front cu o lungime de aproape 10 kilometri și "este în continuare în afara controlului", a precizat un purtător de cuvânt al pompierilor eleni.

Grecia s-a confruntat cu numeroase incendii de vegetație în această vară, pe care guvernul de la Atena le atribuie schimbărilor climatice.

Un oraș austriac protestează față de turismul în masă CITEȘTE ȘI Un oraș austriac protestează față de turismul în masă

UE dispune de o flotă de 24 de avioane și patru elicoptere furnizate de statele membre pentru a lupta împotriva incendiilor din interiorul uniunii și din țările vecine.

Ea încearcă să creeze și o escadrilă aeriană autonomă, finanțată de UE și compusă din 12 aparate de zbor, care va deveni complet operațională până în 2030.

"Incendiile au devenit din ce în ce mai grave", a subliniat Balasz Ujvari.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendiu