VIDEO Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Focul a fost stins

VIDEO Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Focul a fost stins
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2022

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează BBC, citând declarațiile primarului localității învecinate Enerhodar, conform căruia focul ar fi fost provocat de bombardamentele rusești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că arde cea mai mare centrală nucleară din Europa, făcând apel la cetățenii europeni să le atragă atenția propriilor politicieni, scrie News.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenușă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real", a afirmat el, potrivit BBC. Președintele Ucrainei a discutat pe acest subiect cu Joe Biden și Boris Johnson.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a transmis, în noaptea de joi spre vineri, că autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Ucraina afirmă că nu s-au raportat modificări ale nivelului radiațiilor la centrala de la Zaporojie. Reprezentanții Agenției au arătat că, potrivit informațiilor de la autoritățile ucrainene, incendiul nu a afectat echipament "esențial".

Incendiul a fost stins, conform anunțului Serviciilor de Urgență ucrainene, nefiind înregistrate victime.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Conform primarului din Enerhodar, Dmytro Orlov, focul a fost provocat de bombardamentul continuu asupra clădirilor și unităților centralei.

Anterior, el anunțase lupte intense între forțele ucrainene și cele rusești la periferia orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
zaporojie
incendiu