VIDEO Mii de oameni au protestat la Bratislava împotriva restricțiilor COVID-19. "Stop terorismului Covid! Vrem libertate!"

VIDEO Mii de oameni au protestat la Bratislava împotriva restricțiilor COVID-19. "Stop terorismului Covid! Vrem libertate!"
scris 17 nov 2020

Mii de persoane au manifestat, marți, în capitala slovacă Bratislava la apelul partidului de extremă dreapta contra restricțiilor impuse în fața pandemiei, sfidând în special interdicția adunării cu mai mult de șase persoane, scrie AFP.

"Stop terorismului Covid! Vrem libertate!", se putea citi pe o pancartă. Alții au cerut demisia premierului Igor Matovic, arată news.ro.

Majoritatea manifestanților nu au purtat măști.

"Nu-mi place că Guvernul ne spune ce trebuie să facem", a comentat Jaroslav, șofer de taxi în vârstă de 54 de ani. "Purtați mască, faceți teste, rămâneți acasă. Nu fac decât să ne dea ordine. Nu suntem animale", a protestat acesta.

LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării CITEȘTE ȘI LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării

Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților după ce aceștia au înaintat către sediul Guvernului.

"Matovic este un virus", a lansat Marian Kotleba, deputat al opoziției și președinte al Partidului popular Slovacia Noastră (LSNS), unul dintre organizatorii manifestației.

Într-un discurs televizat luni, președinta Zuzana Caputova a declarat că Slovacia, ca și alte țări, "trece printr-o situație care ne obligă să ne restricționăm temporar drepturile și libertățile pentru a proteja alte valori importante, în special viața și sănătatea".

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Slovacia a lansat acum zece zile a doua etapă de testare pentru coronavirus la scară națională, după un prim val de teste prin care 1% din persoane au fost diagnosticate pozitiv la 3,6 milioane testate.               

Slovacia a declarat stare de urgență de la 1 octombrie pentru 45 de zile.       

viewscnt
Afla mai multe despre
bratislava
virus