VIDEO Premierul Cehiei, aflat în campanie electorală, a fost atacat cu ouă

VIDEO Premierul Cehiei, aflat în campanie electorală, a fost atacat cu ouă
scris 8 aug 2021

Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă în timpul unei apariții în campania electorală. Incidentul a avut loc la Pruhonice, o suburbie a capitalei Praga, în timp ce politicianul dădea autografe pentru o carte pe care a publicat-o recent despre activitatea sa politică.

După incident, gărzile de corp l-au condus imediat pe șeful guvernului la o cafenea din apropiere.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Ulterior, premierul Babis a declarat pentru CNN Prima News că a fost atacat de oponenții măsurilor anti-COVID-19 luate de guvernul său, relatează Agerpres. Înaintea apariției sale publice, criticii premierului pictaseră deja sute de cruci albe pe jos. Ei au spus că vor să comemoreze în acest mod cele peste 30.300 de persoane ucise în pandemie.

În timpul sesiunii de autografe, oponenții premierului au circulat cu mașinile în jurul pieței și au făcut zgomot, pentru a perturba momentul electoral. Apoi s-au amestecat printre susținătorii premierului și au început să-i provoace.

Unul dintre protestatari avea o pungă de plastic cu ouă în ea. Când Babis le dădea autografe susținătorilor, un bărbat din mulțime a aruncat cu un ou în el. Individul, care a încercat să fugă, a fost prins la fața locului de poliție. Ceilalți protestatari au încercat să blocheze poliția și să intervină în toate modurile posibile.

Ulterior, poliția a anunțat că a făcut două arestări în legătură cu acest incident.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
campanie electorala