VIDEO Rusia acuză Ucraina că a atacat Moscova cu drone

VIDEO Rusia acuză Ucraina că a atacat Moscova cu drone
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Rusia a acuzat marți Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra Moscovei și a regiunii înconjurătoare, ceea ce a dus la perturbări ale zborurilor pe unul dintre principalele aeroporturi din capitală, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel puțin trei drone au fost interceptate pe cerul regiunii Moscovei - inclusiv două la doar 30 km sud-vest de Kremlin, au afirmat agențiile de presă rusești. O dronă a fost detectată în regiunea învecinată Kaluga, scrie News.ro.

Nicușor Dan: Iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută. Sunt 600 de blocuri fără apă caldă, asta înseamnă 7%, dacă ai ghinionul să fii în cei 7% nu e foarte plăcut CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută. Sunt 600 de blocuri fără apă caldă, asta înseamnă 7%, dacă ai ghinionul să fii în cei 7% nu e foarte plăcut

Aterizările și decolările la aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricționate timp de câteva ore, marți dimineață, înainte ca operațiunile normale să fie reluate după ora 05:00 GMT (8:00, ora locală și a României). Mai multe zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

"Încercarea regimului de la Kiev de a ataca o zonă în care se află infrastructură civilă, inclusiv aeroportul, care, întâmplător, primește și zboruri străine, este încă un act de terorism", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. "Comunitatea internațională ar trebui să realizeze că Statele Unite, Marea Britanie, Franța - membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU - finanțează un regim terorist", a adăugat ea.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului, dar Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.

"Atacurile au fost respinse de forțele de apărare aeriană", a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe canalul său de mesagerie Telegram. "Toate dronele detectate au fost eliminate", a adăugat el. Nu au fost raportate victime, a precizat edilul.

O dronă a fost doborâtă în zona orașului Kubinka, la aproximativ 63 km vest de Moscova, a relatat RIA. O bază aeriană rusă se află în apropiere de Kubinka.

Alte două drone au fost doborâte în apropierea satului Valuevo, potrivit RIA. Satul se află la aproximativ 30 km sud-vest de Kremlin. O altă dronă a fost reperată în regiunea Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
drone