Viktor Orbán: Securitatea începe la granițele noastre. Maghiarii vor ca Ungaria să rămână o țară maghiară

Viktor Orbán: Securitatea începe la granițele noastre. Maghiarii vor ca Ungaria să rămână o țară maghiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2022

Securitatea începe la frontierele noastre, iar securitatea Ungariei începe cu grănicerii, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán la ceremonia de constituire a Regimentului de grăniceri, la Budapesta, relatează MTI. Maghiarii vor ca “Ungaria să rămână o țară maghiară”, a subliniat el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În discursul său, prim-ministrul le-a spus grănicerilor care au depus jurământul: ”Vă respectăm determinarea, curajul și faptul că v-ați asumat această sarcină, prețuim serviciul pe care îl faceți în interesul țării”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Un mare furnizor de energie din România vrea să renunțe la o parte din clienții cu prețuri plafonate. Băncile văd sectorul energetic ca fiind unul de risc CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un mare furnizor de energie din România vrea să renunțe la o parte din clienții cu prețuri plafonate. Băncile văd sectorul energetic ca fiind unul de risc

“Aveți o țară în spatele dumneavoastră”, a adăugat el.

Premierul ungar a subliniat că indiferent de mărimea obstacolelor cu care autoritățile se confruntă, nu trebuie să renunțe la obiectivul de a face din Ungaria cea mai sigură țară din Europa.

”Migrația reprezintă o amenințare la adresa acestui obiectiv, iar contracararea pericolelor acesteia rămâne principala prioritate a Ungariei”, a punctat Orban.

El a reamintit că, începând din 2015, milioane de persoane din Africa și din Orientul Mijlociu au venit în Europa în mod ilegal, sfidând frontierele și legile și că, după izbucnirea crizei, Ungaria a decis să nu facă compromisuri în materie de securitate, să-și protejeze frontierele și să construiască un gard,

”Sistemul ungar de protecție a frontierelor funcționează, rezistă valurilor de migrație ilegală, poliția și forțele de apărare au rezistat pe poziții și au protejat securitatea țării. Schimbările vieții au impus însă mutarea lor în alte părți, de aceea a fost creat regimentul de grăniceri ungar”, a explicat prim-ministrul.

El le-a mai spus grănicerilor că un bun soldat nu luptă împotriva celor care îl înfruntă, ci pentru cei care se află în spatele lui, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul grănicerilor, care au o țară întreagă în spatele lor și au sarcina să apere țara împotriva migrației.

Viktor Orban menționat că în această perioadă există mai multe provocări care trebuie abordate, cum ar fi războiul, criza energetică și sancțiunile impuse de Bruxelles.

Premierul a afirmat că maghiarii vor ca “Ungaria să rămână o țară maghiară”, însă tot mai mulți oameni încearcă să-i treacă granițele.

Viktor Orbán a spus că migranții trebuie să înțeleagă că nu pot trece pe la granița ungară, iar grănicerii sunt cei care trebuie să-i convingă despre acest lucru, ei trebuie să-i oprească și să le impună cu fermitate părăsirea țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orbán
ungaria