Vladimir Putin a cerut un nou sistem pentru blocarea conținutului ”toxic” de pe internet

Vladimir Putin a cerut un nou sistem pentru blocarea conținutului ”toxic” de pe internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2022

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat administrației sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conținutul ”toxic” de pe internet, dar detaliile nu au fost făcute publice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidențiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca un ”registru autoreglementat al conținutului toxic” care ar urma să fie folosit ”pentru protejarea minorilor”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Ioan Neculaie, prins în Grecia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Ioan Neculaie, prins în Grecia

Kremlinul ar urma să-l analizeze până la 1 iunie. Informații despre acest ordinul, cu data de joi, au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

Putin a făcut aluzie la planuri pentru o combatere mai radicală a conținutului online, dând vina pe internet pentru corupția tinerilor și pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenților politici considerați extremiști de către autorități.

Rusia a intensificat anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând penalizări, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google, pentru că nu a șters conținutul interzis.

În decembrie, Putin și-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului pentru un nou mecanism voluntar de interzicere a conținutului toxic, pe care platformele online ruse ar fi de acord în schimbul unui tratament preferințial în fața platformelor străine.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
internet