VIDEO Belarusul merge la război dacă este atacată Rusia, anunță Lukașenko într-un discurs televizat de câteva ore și amenință să primească ”sute de mii” de militari ruși în cazul unui conflict armat

VIDEO Belarusul merge la război dacă este atacată Rusia, anunță Lukașenko într-un discurs televizat de câteva ore și amenință să primească ”sute de mii” de militari ruși în cazul unui conflict armat
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2022

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko anunță într-un discurs televizat - de câteva ore - adresat națunii, că țara sa va merge la război, dacă aliata sa Rusia este atacată, și se angajează să primească ”sute de mii” de militari ruși în cazul unui conflict armat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Lukașenko face aceste declarații în contextul în care tensiunile au atins un apogeu între Rusia și Occident privind Ucraina, scrie News.ro.

OCDE: România are nevoie de reforma pensiilor, inclusiv de eliminarea celor speciale, și de o fiscalitate mai eficientă, pentru a putea susține alocări mai mari de resurse în domenii precum educația, sănătatea și infrastructura CITEȘTE ȘI OCDE: România are nevoie de reforma pensiilor, inclusiv de eliminarea celor speciale, și de o fiscalitate mai eficientă, pentru a putea susține alocări mai mari de resurse în domenii precum educația, sănătatea și infrastructura

Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană, cere garanții cu privire la securitatea rusă și pregătește manevre militare comune cu Minskul, programate în curând, la frontiera Uniunii Europene (UE).

Aleksandr Lukașenko dă asigurări în acest discurs că ”va avea loc un război” în cazul în care Belarusul este atacat sau ”dacă aliata sa Rusia este atacată în mod direct”.

”Ne vom ridica pentru a ne apăra patria”, anunță Aleksandr Lukașenko, apreciind că ”nu vor exista învingători în acest război”, pentru că ”toată lumea va pierde totul”.

Preșeidntele belarus, care estimează că actualele tensiunidin Europa sunt ”critice”, amenință să primească armata rusă pe teritoriul Belarusului, în cazul unui război.

”Dacă are loc o agresiune împotriva Belarusului, vor veni sute de mii de militari ruși. Care, împreună cu sutele de mii de militari belaruși, vor apăra acest pământ”, a tunat Lukașenko în acest discurs - de câteva ore.

Belarusul este principalul aliat al Rusiei, care i-a furnizat o susținere politică crucială preșeidntelui Aleksandr Lukașenko în cursul unor manifestații fără precedent care au contestat realegerea sa în 2020, reprimate prin forță.

Cel puțin 100.000 de militari ruși au fost comasați la frontiera Ucrainei de la sfârșitul lui 2021, potrivit unor estimări ale Occidentului, care se teme că o invazie a vecinului său prooccidental de către Rusia este iminentă.

Rusia dezminte orice plan al unei invazii a Ucrainei, dar se simte amenințată de extinderea NATO de 20 de ani și de susținerea Ucrainei de către Occident.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarusul
lukașenko