Vladimir Putin aprobă vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia

Vladimir Putin aprobă vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia
scris 7 feb 2023

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat  vânzarea diviziei locale de servicii financiare a Mercedes-Benz dealer-ului auto rus Avtodom, grupul auto german fiind aproape de vânzarea integrală a activelor sale din Rusia, transmite Reuters.

Condițiile financiare ale tranzacției nu au fost date publicității.

În martie, Mercedes-Benz a suspendat producția la fabrica din Rusia și a oprit exporturile în această țară, iar în octombrie a anunțat că se retrage complet de pe piața rusă, vânzând participațiile sale din Rusia unui investitor local, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Mihaela Feodorof, Business Consultant Performanceway: Liderii caută limpezimea minții. Incertitudinea produce cea mai mare neliniște CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mihaela Feodorof, Business Consultant Performanceway: Liderii caută limpezimea minții. Incertitudinea produce cea mai mare neliniște

Ieșirea face parte dintr-un exod al companiilor globale din Rusia după invadarea Ucrainei.

Luni, Putin a semnat ordinul prin care aprobă vânzarea Mercedes-Benz Bank Rus - divizia de servicii financiare din Rusia a Mercedes-Benz - către Avtodom, specializat în vânzările de mașini premium.

Reprezentanții Avtodom și-au exprimat speranța că vor obține permisiunea din partea unei comisii guvernamentale pentru finalizarea tranzacției care vizează toate activele Mercedes-Benz din Rusia, inclusiv fabrica de lângă Moscova.

Anul trecut, producția auto a Rusiei a scăzut cu 67%, la doar 450.000 automobile, cel mai redus nivel de la destrămarea uniunii sovietice, în 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
rusia