Vladimir Putin vrea să negocieze cu Occidentul o nouă ordine mondială

Vladimir Putin vrea să negocieze cu Occidentul o nouă ordine mondială
scris 10 oct 2022

Vladimir Putin vrea să negocieze cu Occidentul o nouă mare „înțelegere” care să reglementeze relațiile Rusiei cu lumea occidentală, întrucât consideră că acordurile încheiate la sfârșitul Războiului Rece nu mai reflectă realitatea lumii de astăzi, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al președintelui turc Recep Erdogan.

„Înțelegem că domnul Putin vrea să aibă o nouă mare negociere, o nouă înțelegere cu Occidentul. Este vorba, parțial, despre Ucraina, fără îndoială, dar cadrul mai larg este, de fapt, o nouă reglementare între Rusia și lumea occidentală”, a declarat Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al Președinției Turciei.

Dr. Fischer Dental își extinde activitatea în Germania CITEȘTE ȘI Dr. Fischer Dental își extinde activitatea în Germania

Moscova consideră că acordurile încheiate la sfârșitul Războiului Rece, în timpul președinților Mihail Gorbaciov și Boris Elțîn, nu mai reflectă realitatea Rusiei de astăzi, arată Digi 24. „Există o nouă Rusie, există o nouă lume, există o nouă realitate, iar ei vor să aibă un nou acord”, a explicat Ibrahim Kalin. Ca urmare, întreaga ordine mondială liberală este supusă unui mare test, a spus purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

Turcia, deși critică invazia rusă și recenta mișcare a președintelui Vladimir Putin de a anexa noi teritorii din Ucraina, a menținut relații bune cu Kremlinul și a mediat în această vară acordul care permite transportul de cereale din porturile ucrainene, reamintește CNN.

Vineri, Erdogan a vorbit la telefon cu Putin despre „ultimele evoluții” în războiul din Ucraina, inclusiv despre „încheierea” lui. Purtătorul său de cuvânt, Ibrahim Kalin, este convins că negocierile dintre Moscova și Kiev vor fi reluate la un moment dat, în ciuda faptului că după anexările ilegale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret prin care a decis că niciodată nu va negocia cu Moscova atât timp cât la conducere se află Vladimir Putin.

În aceste condiții, pare inevitabil că războiul să mai continue pentru o perioadă de timp, iar întrebarea este cât de multe pagube vor fi fost produse înainte de reluarea negocierilor, a arătat purtătorul de cuvânt al lui Erdogan. „Întrebarea este: când ne vom întoarce masa negocierilor și cât de mult rău va fi fost făcut până atunci”, a declarat Ibrahim Kalin în discuția de la CNN.

El a spus însă că oprirea negocierilor era de așteptat și susține că a discutat recent despre această problemă cu Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională.

În acest context a spus oficialul turc că este în joc un aspect și mai important atunci când vine vorba despre implicarea Rusiei în negocieri, și anume dorința lui Putin de a stabili de fapt o nouă ordine mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
ordine mondială