Vladimir Putin vrea să reorienteze exporturile energetice rusești din Europa către Asia

Vladimir Putin vrea să reorienteze exporturile energetice rusești din Europa către Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2022

Președintele rus Vladimir Putin îndeamnă la o reorientare a exporturilor energetice ruse din Europa către Asia, din cauza crizei pe care a provocat-o prin invadarea Ucrainei și îi acuză pe europeni de ”destabilizarea pieței” prin faptul că vor să renunțe la hidrocarburile rusești, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Vom porni de la principiul că, în viitor, livrările către Vest vor scădea”, a anunțat Putin într-o reuniune guvernamentală consacrată sectorului energetic, în contextul sancțiunilor internațonale impuse Moscovei, scrie News.ro.

BCE menține dobânzile la un nivel istoric de mic, dar avertizează - Războiul din Ucraina are repercusiuni grave asupra economiei zonei euro CITEȘTE ȘI BCE menține dobânzile la un nivel istoric de mic, dar avertizează - Războiul din Ucraina are repercusiuni grave asupra economiei zonei euro

Este necesar, astfel, ”să ne reorientăm exporturile către piețe din sud și est care cresc rapid”, a subliniat el.

”Țările europene vorbesc în mod constant să renunțe la aprovizionări rusești, iar făcând acest lucru ele destabilizează piața și fac să crească prețurile”, a acuzat liderul de la Kremlin.

”Tentativele țărilor occidentale de a-i da afară pe furnizorii ruși, de a înlocui resursele noastre energetice cu aprovizionări alternative vor afecta în mod inevitabil ansamblul economiei mondiale”, a avertizat Vladimir Putin.

”Consecințele unui asemenea demers pot deveni foarte dureroase și în primul rând pentru inițiatorii unei asemenea politici”, a adăugat el.

Putin a cerut ca o nouă strategie energetică - la orizontul lui 2050 - să fie aprobată până la 15 septembrie și ca un plan de dezvoltare a unor infrastructuri de exportare a hidrocarburilor să fie gata până la 1 iunie..

”Este necesar să se accelereze implementarea unor proiecte de infrastructură, feroviare, conducte, portuare, care să permită, în anii viitori, să se redirijeze aprovizionările cu petrol și gaze naturale din Vest” către aceste noi destinații, a adăugat Putin.

În afară de ”sud și est”, Putin a citat țările din Africa, America Latină și din regiunea Asia-Pacific.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
gaze naturale