Warner Music, Universal și Sony Music își suspendă activitatea în Rusia

Warner Music, Universal și Sony Music își suspendă activitatea în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Warner Music și Sony Music, două dintre cele mai mari companii discografice din lume, își suspendă activitatea lor promoțională și de vânzare în Rusia, în semn de protest pentru invazia din Ucraina, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia se alătură celei luate de Universal Music, o altă mare companie din panorama muzicală internațională, care și-a încetat activitatea la începutul acestei săptămâni și și-a închis birourile din Rusia, dar care va continua să-și plătească angajații, scrie Agerpres.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Warner Music, care gestionează carierele unor artiști ca Madonna, Coldplay și Jonni Mitchell, a anunțat într-un comunicat că întreruperea activității sale presupune sistarea "tuturor proiectelor de dezvoltare, activitățile promoționale și de manufacturare a produselor fizice".

Sony Music, a cărei divizie latino reprezintă artiști precum Shakira, Rosalia și Enrique Iglesias, a anunțat că, pe lângă paralizarea operațiunilor sale, "va oferi sprijin umanitar" victimelor conflictului.

Industria muzicală se alătură astfel sancțiunilor anunțate și de alte mari companii de divertisment și de tehnologie.

Live Nation, un gigant al producției de spectacole, nu va mai organiza concerte în Rusia, iar platforma Spotify își va închide pentru perioadă nedefinită de timp birourile și va anula toate abonamentele cu plată din această țară, unde deține peste un milion de clienți.

De asemenea, numeroase trupe americane ca The Killers, Green Day și Iron Maiden și-au anulat concertele din Rusia.

La rândul său Amazon, care are propria platformă muzicală, a blocat accesul online la serviciile sale pentru Rusia și Belarus.

Amazon urmează astfel exemplul altor mari companii, care au anunțat că își suspendă activitatea în Rusia, precum Apple, McDonald's, Coca Cola, alături de marile studiouri de la Hollywood: Disney, Netflix, Universal, Warner Bros. și Sony Pictures care nu își vor mai lansa filmele în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner music
universal
sony music