Zelenski i-a demis pe șefii vămilor din Ucraina

 Zelenski i-a demis pe șefii vămilor din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că va face schimbări de personal și lideri atât cât va fi necesar, pentru a se asigura că este respectată legea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a precizat că șefii serviciului vamal au fost demiși și că s-au făcut mai multe percheziții, scrie News.ro

Veniturile din turism ale Turciei au atins un nivel record CITEȘTE ȘI Veniturile din turism ale Turciei au atins un nivel record

“Astăzi este o zi fructuoasă pentru țara noastră – o zi fructuoasă în confruntarea cu cei care încearcă să slăbească Ucraina chiar acum. Nu vom permite nimănui să ne slăbească statul. Le mulțumesc tuturor oficialilor care au demonstrat astăzi puterea legii și puterea statului. Sunt recunoscător Guvernului Ucrainei pentru răspunsul prompt al personalului. În special, astăzi șefii serviciului vamal au fost demiși. Am fost informat că împotriva unora dintre cei dați afară au fost inițiate proceduri disciplinare. Din păcate, în unele sfere, singura modalitate de a garanta legitimitatea este schimbarea liderilor odată cu implementarea schimbărilor instituționale. Schimbăm atât cât este necesar pentru a ne asigura că oamenii nu abuzează de putere. Astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Biroul de Stat pentru Investigații, Biroul de Securitate Economică și Parchetul au efectuat zeci de percheziții și alte acțiuni în diferite regiuni și împotriva diferitelor persoane în cadrul procedurilor penale deschise. Nu vreau să fac evaluări politice care să poată fi folosite de acești indivizi în interesul apărării lor. Dar văd din reacția din societate că oamenii aprobă acțiunile oamenilor legii. Prin urmare, mișcarea către justiție este tangibilă. Se va asigura dreptatea”, a spus Zelenski.

“Orice aprovizionare internă, orice achiziție – totul trebuie să fie absolut la fel de curat și cinstit precum aprovizionarea externă pentru apărarea noastră. Cei care interferează cu acest lucru nu vor rămâne în structurile relevante”, a adăugat el.

Zelenski le-a mulțumit polițiștilor pentru acțiunile lor de după ce s-a aflat că au existat abuzuri asupra fetelor în Ucraina: “Și astăzi vreau să le mulțumesc ofițerilor Poliției Naționale a Ucrainei, care au reacționat rapid după faptele rușinoase care au devenit cunoscute ieri… Fapte de abuz asupra fetelor. Procesul penal a fost inițiat. Sunt primele detenții ale făptuitorilor. Acțiunile procedurale sunt în desfășurare. Nu va fi loc pentru violență în Ucraina”.

Volodimir Zelenski a mai spus că Austria condamnă agresiunea Rusiei și este alături de Ucraina. “Astăzi a fost și o zi destul de activă pentru diplomație – președintele Austriei a vizitat țara noastră împreună cu mai mulți miniștri ai guvernului austriac. Există acorduri interguvernamentale semnificative și există o înțelegere clară că Austria nu va fi neutră în apărarea vieții și a Europei. Există o poziție clară a Austriei care condamnă agresiunea Rusiei și dorința de a crește și mai mult presiunea împotriva Rusiei pentru teroare. Mulțumesc domnului președinte al Austriei, reprezentanților municipalităților austriece pentru că sunt alături de Ucraina”.

Zelenski a mai afirmat că, la aproape un an de la startul războiului, Rusia încearcă “să câștige măcar ceva” pentru a arăta la împlinirea anului. “Desigur, astăzi am avut mai multe întâlniri operaționale cu armata noastră. Există o oarecare creștere a acțiunilor ofensive ale ocupanților pe front – în estul țării noastre. Situația devine și mai gravă. Sunt recunoscător tuturor războinicilor noștri care sunt pregătiți pentru asta și care arată rezistența de care are nevoie Ucraina. Am trecut cu fermitate prin toată această perioadă, din februarie până în februarie. Inamicul încearcă să câștige măcar ceva acum să arate, la aniversarea invaziei, că Rusia ar avea șanse. În astfel de circumstanțe, toți trebuie să fim uniți, concentrați în special pe interesul național și, ca urmare, să rezistăm. Sunt încrezător că vom rămâne așa”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
ucraina