Zelenski: Sunt pregătit pentru negocieri cu Putin, dar, dacă ele eșuează, ar putea însemna un al Treilea Război Mondial

Zelenski: Sunt pregătit pentru negocieri cu Putin, dar, dacă ele eșuează, ar putea însemna un al Treilea Război Mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că este "gata pentru negocieri" cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă acestea eșuează, "ar însemna că acesta este un al Treilea Răboi Mondial".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Și cred că fără negocieri nu putem opri acest război", a declarat Zelenski, într-un interviu pentru CNN, informează News.ro.

"Cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial", a adăugat el.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Zelenski a îndemnat la noi negocieri zilele acestea, în timp ce se apropie a patra săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina. Într-un mesaj video postat sâmbătă, el a cerut discuții "fără întârziere", avertizând că în caz contrar pierderile Rusiei vor fi "uriașe".

"Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluții pentru pace", a spus el. "Și vreau să mă audă toată lumea, în special la Moscova. E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim. E timpul să refacem integritatea teritorială și dreptate pentru Ucraina".

Anterior, Zelenski a spus că prioritățile sale la negocieri sunt clare: "Sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, refacerea integrității teritoriale, garanții reale pentru țara noastră, protecție reală pentru țara noastră".

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
putin
al treilea razboi mondial