Zelenski: Ucraina este dispusă să discute despre neutralitate, dacă primește garanții de securitate

Zelenski: Ucraina este dispusă să discute despre neutralitate, dacă primește garanții de securitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că va negocierile dintre țara sa și Rusia, Ucraina va încerca să obțină pacea „fără întârziere”, precizând că este dispus să discute un eventual statut de neutralitate, dacă va primi garanții de securitate, relatează DW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zelenski i-a cerut din nou omologului rus Vladimir Putin să ordone retragerea trupelor ruse din Ucraina și să accepte să se întâlnească pentru discuții directe cu el, un apel pe care Zelenski i l-a tot adresat liderului de la Moscova, scrie g4media.ro.

ING își avertizează clienții: Vezi să nu devii un money mule! CITEȘTE ȘI ING își avertizează clienții: Vezi să nu devii un money mule!

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a afirmat însă că discuții directe între cei doi președinți ar fi „contraproductive”. Potrivit lui Lavrov, Putin „a spus că nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu președintele Zelenski. Singurul lucru pe care îl consideră de importanță fundamentală pentru o astfel de întâlnire este ca aceasta să fie bine pregătită”.

„Întâlnirea este necesară atunci când vom avea claritate privind soluționarea tuturor problemelor-cheie”, a arătat Lavrov.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
ucraina