Zona euro va furniza Greciei o nouă tranșă de împrumut numai după finalizarea reformelor convenite

Zona euro va furniza Greciei o nouă tranșă de împrumut numai după finalizarea reformelor convenite
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2018

Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat luni progresele înregistrate de Grecia în adoptarea reformelor convenite cu creditorii, dar au convenit să nu deblocheze o nouă tranșă de împrumut până când măsurile nu vor fi finalizate, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În schimbul noilor împrumuturi, creditorii internaționali au cerut Greciei să adopte mai întâi 110 măsuri. Pentru a respecta condițiile, Parlamentul de la Atena a adoptat săptămâna trecută un așa-numit proiect ”omnibus” (care conține o serie de măsuri care nu au legătură una cu cealaltă n.r.), arată news.ro.

Între măsurile aprobate de Parlament se află condiții mai stricte care trebuie respectate de sindicatele care vor să declanșeze greve, accelerarea procedurilor de prescriere a ipotecilor, pentru reducerea creditelor neperformante din portofoliilor băncilor, și reducerea beneficiilor acordate familiilor.

Mircea Lucescu nu pierde numai la fotbal cu Albania. Pierde și cu Romradiatoare CITEȘTE ȘI Mircea Lucescu nu pierde numai la fotbal cu Albania. Pierde și cu Romradiatoare

“Eurogrup salută implementarea aproape a tuturor măsurilor convenite. Eurogrup cere autorităților elene să finalizeze urgent măsurile”, se arată în comunicat.

După implementarea în totalitate a măsurilor și în funcție de finalizarea procedurilor naționale, conducerea ESM va aproba deblocarea celei de-a patra tranșe din programul ESM.

Noile împrumuturi, în valoare de 6,7 miliarde de euro, vor fi acordate Greciei în două tranșe, începând din luna februarie, când Grecia trebuie să achite datorii în valoare de 5,7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
euro