Mircea Lucescu nu pierde numai la fotbal cu Albania. Pierde și cu Romradiatoare

Mircea Lucescu nu pierde numai la fotbal cu Albania. Pierde și cu Romradiatoare

Sursa foto: pagina de Facebook a postului TV ahaber

scris 17 nov 2017

Cifra de afaceri a Romradiatoare Brașov a crescut, în primele 3 trimestre ale acestui an, cu 3,21%, la 27,63 milioane lei, de la 26,77 milioane lei în perioada similară din 2016, dar compania a trecut pe pierdere. Antrenorul Mircea Lucescu deține 16,50% din acțiunile companiei.

Mircea Lucescu are probleme în cariera sa de antrenor unde, de când a preluat naționala de fotbal a Turciei, are doar o victorie și 4 înfrângeri, ultima fiind un 2-3 cu Albania pe teren propriu, doar a 2-a oară în istorie când Turcia înclină steagul în fața acestui adversar.

Pentru Lucescu, o veste rea vine și de pe bursă, unde compania Romradiatoare Brașov (RRD), la care are o deținere de 16,50%, a trecut pe pierdere la 9 luni. Veniturile din exploatare ale companiei au fost de 27,39 milioane lei, doar marginal sub cele din intervalul corespondent al anului trecut. În același timp, însă, cheltuielile totale au crescut cu 6,46%, la 28,67 milioane lei, de la 26,93 milioane lei. Astfel, Romradiatoare înregistrează o pierdere de aproximativ 977.000 de lei, comparativ cu profitul net cu puțin peste 691.000 de lei consemnat în primele 3 trimestre din 2016.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Romradiatoare Brașov (RRD) a fost adusă la cota sistemului alternative de tranzacționare al Bursei de Valori București la începutul lunii august de acționarul majoritar, cu o deținere de 76,51%, SIF Transilvania (SIF3). „Este un pas semnificativ care ne permite să avem oportunități deosebite”, a declara despre listare, Oliviu Niculescu, director general al companiei.

FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat

Romradiatoare era anterior listată la cota Sibex, bursa sibiană ce a fuzionat prin absorbție cu BVB. Societatea a fost fondată în anul 1926 când se numea Ancora Română și era specializată în fabricarea cablurilor de tracțiune. Ulterior a fabricat și cabluri electrice, iar din anul 1961 a început să producă schimbătoare de căldură pentru industria auto și cea de căi ferate.

Cu un free-float mic, pe piața AeRO acțiunile Romradiatoare se tranzacționează sporadic și pe volume infime. La ultimul preț de 1,00 lei/acțiune înregistrat în ședința de tranzacționare din 3 noiembrie, capitalizarea bursieră a companiei este de 15,00 milioane lei (3,23 milioane euro), ceea ce înseamnă că valoarea pachetului deținut de Mircea Lucescu s-ar ridica la 2,47 milioane lei (aproape 535.000 de euro). Este o sumă de 6,5 ori mai mică decât salariul de 3,5 milioane de euro din contractul pe care Lucescu l-a obținut la naționala de fotbal a Turciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
romradiatoare
turcia
albania
bvb
bursa
sibex
sif transilvania