Vinul de azi: 12 e Mezzo Primitivo del Salento – 94 puncte Luca Maroni

Vinul de azi: 12 e Mezzo Primitivo del Salento – 94 puncte Luca Maroni
scris 15 iul 2020

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921, un producător cu tradiție în domeniul viticol. Cosimo și Maria Teresa Varvaglione se află astăzi la cârma unei afaceri care a ajuns deja la cea de-a treia generație și care oferă unele dintre cele mai calitative vinuri din zonă, dar nu numai. 

Calitățile solului, selecția riguroasă a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă privind tehnicile de producție a vinului sunt doar câteva dintre secretele cramei Varvaglione.

Recomandarea de astăzi,12 e Mezzo – Primitivo del Salento 2017, are o frumoasă culoare rubinie, fiind un vin catifelat și elegant. Olfactiv, surprinde prin parfumul intens de prune coapte și gem de cireșe. Gustul este catifelat, aromatic, cu note de vanilie și cacao. Pentru a-i descoperi mai bine toate aceste proprietăți, savurați-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate. 

Vinul are 94 puncte Luca Maroni.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin