Vinul de azi: Promis Toscana 2017 - 93 puncte James Suckling

Vinul de azi: Promis Toscana 2017 - 93 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 iul 2022

Angelo Gaja a fost omul care a zguduit tradiționalismul din Italia, pentru a “trage” vinul italian în epoca modernă. Cu toate că a șocat cu măsurile inovative aplicate în vie și cramă, Gaja a rămas fidel rădăcinilor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziționată de Angelo Gaja în 1996, această cramă toscană a fost numită de Angelo Gaja Ca’Marcanda (“Casa negocierilor fără sfarsit”, în dialectul piemontez), pentru a evoca numărul mare de întâlniri avute cu fostul proprietar, până la încheierea tranzacției. Odată cu achiziționarea Ca’Marcanda, Angelo Gaja a urmărit să transfere experiența sa piemonteză în celebra regiune Bolgheri, iar prin înțelegerea relației dintre solurile toscane și soiurile internaționale, să pună în evidență unicitatea vinurilor produse aici. Calitatea este caracteristică principală a vinurilor Ca’Marcanda, vinuri ce reflectă în ele forță, dar și o voluptate catifelată, atât de specifică vinurilor semnate de Gaja.

Ca’Marcanda Promis 2017 este un asamblaj încântător (Merlot 55%, Syrah 35%, Sangiovese 10%), care combină eleganța și suplețea Merlotului și Syrahului cu austeritatea soiului Sangiovese. Echilibrat, cu structură energică, vinul are un potențial impresionant de învechire, dar poate fi băut și la vârste mai fragede. Aromele sale concentrate amintesc de cele de fructe confiate, cuișoare, prăjitură cu rom și ciocolată amăruie, cu tente apăsătoare de bitum. Cu toate că la primul contact gustul are amplitudine, evoluția sa arată eleganță și precizie.  

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin