PROFIT NEWS TV Mihai Cepoi, co-fondator Jobful: Oamenii sunt tot mai dispuși să-și schimbe jobul. Fidelizarea angajaților există ca și concept, dar nu este aliniat cu trendurile din piață

Profit News TV   
PROFIT NEWS TV Mihai Cepoi, co-fondator Jobful: Oamenii sunt tot mai dispuși să-și schimbe jobul. Fidelizarea angajaților există ca și concept, dar nu este aliniat cu trendurile din piață

Dacă în urmă cu 10-15 ani media de lucru a unui om în cadrul unei organizații era undeva la 10 ani, acum este la 2 ani, spune, la PROFIT NEWS TV, Mihai Cepoi, CEO și co-fondator Jobful, startup românesc de tehnologie, ce oferă o soluție de recrutare online bazată pe gamification. Ceea ce înseamnă că oamenii sunt tot mai dispuși să-și schimbe jobul, adaugă el.

„Undeva la 44% din angajații unei organizații declară că sunt dispuși să-și schimbe jobul. Fidelizarea angajaților există ca și concept, dar nu este aliniat cu trendurile din piață. Și anume, candidații își doresc să fie fericiți, să aibă o carieră de succes, să găsească cât mai repede un job care să li se potrivească. Iar reticența de a-și schimba jobul a scăzut dramatic, cu atât mai mult de la o generație la alta”, spune acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

În pofida contextului actual dificil, el observă totuși multiple oportunități pentru piața de recrutare și, de asemenea, pentru business-ul său.

„În general, când este prevăzută o potențială recesiune, vedem în piață disponibilizări și avem o rată a șomajului crescută.

Spre deosebire de toate rapoartele din trecut cu privire la ce s-a întâmplat în perioade de recesiune, în continuare avem mult mai multe joburi disponibile decât disponibilizări sau oameni care se afla în șomaj, ceea ce înseamnă că, chiar dacă condițiile de piață sunt mai grele, afectează mai puțin piața de recrutare în care ne aflăm noi.

Deci, ce vedem în contextul de piață astăzi, nu o vedem ca pe o provocare, ci ca pe o oportunitate de a facilita mai ușor pentru oameni găsirea unui loc mai bun de muncă”, precizează Mihai Cepoi.

PROFIT NEWS TV Corneliu Bodea, CEO Adrem: I-aș da nota 7 statului în gestionarea situației energetice a României. Mai are de învățat. Mă aștept ca în 2023 să revină presiunile în piața de energie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Corneliu Bodea, CEO Adrem: I-aș da nota 7 statului în gestionarea situației energetice a României. Mai are de învățat. Mă aștept ca în 2023 să revină presiunile în piața de energie

În ultimii 3 ani, de când a izbucnit pandemia, piața muncii s-a schimbat semnificativ, conturându-se tot mai multe trenduri, precum munca la distanța care, de la o necesitate, a ajuns să fie considerată un beneficiu de către candidați.

„90% din candidații din piață își doresc să aibă flexibilitate în program pentru că s-a văzut că se poate, productivitatea rămâne destul de ridicată. Vara trecută se vorbea foarte mult despre quiet quitting, despre oameni care nu mai vor să lucreze la fel de mult și sunt mai puțin productivi, dar rămân la birou cu gândul că își prioritizează propriile nevoi dincolo de locul de muncă. 6 luni mai târziu am văzut foarte multe disponibilizări în SUA.

De obicei, la noi durează între 3 și 9 luni să vedem efectele, dar se simt și la noi. Dintr-o dată aveam foarte mult talent disponibil în piață, mai ales în zona de IT și mai puține joburi. Deci polul ăsta de putere între angajatori care caută profesioniști și candidați care caută joburi e într-o dinamică continuă în care fie angajatorii sunt mai activi, fie candidații”, afirmă el.

PROFIT NEWS TV Mark Brownlee, Brisk Regional Director în UK: Tot mai multe proiecte în care suntem implicați iau în considerare electrificarea aviației. În aeroportul viitorului îți vei putea trimite bagajul de acasă, să circule independent de tine CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Mark Brownlee, Brisk Regional Director în UK: Tot mai multe proiecte în care suntem implicați iau în considerare electrificarea aviației. În aeroportul viitorului îți vei putea trimite bagajul de acasă, să circule independent de tine

Co-fondatorul Jobful observă și că polul de putere între cererea și oferta de pe piața muncii este într-o continuă schimbare.

„E o conștientizare mai mare la nivel de societate pe ce e important pentru fiecare dintre noi. Înainte când ne uitam la joburi, ne uitam la cine ne plătește pentru ceva ce știm să facem. Astăzi ne uităm unde am putea avea impact, unde am putea să facem ceea ce ne dorim, unde ne putem dezvolta. E o schimbare de mindset până la urmă”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai cepoi
jobful
piața muncii
recrutare