Cu o predilecție ușor debalansată către titlurile denominate în lei, obligațiunile guvernamentale puse în vânzare de Ministerul Finanțelor au găsit o cerere consistentă, investitorii descoperind resurse financiare pentru a susține mărirea frecvenței exercițiilor.
Experții în artă anunță deja o imagine sumbră a anului.
Taxele anunțate de președintele american Donald Trump în diferite domenii încep deja să aibă efecte ciudate.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9771 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9773 lei înregistrat joi.
Compania de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, anunță că a câștigat un proces împotriva ANAF după ce, în 2018 și 2019, autoritatea fiscală română a refuzat să ramburseze sume de TVA în valoare totală de 8,32 milioane de lei (1,39 milioane de lire sterline).
În contextul unei creșteri parabolice a acțiunilor Sinteza, ROCA Investments și-a vândut aproape 15% din pachetul deținut la societate.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,93%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
România a început 2025 cu o creștere medie anuală a prețurilor de 5%, în ușoară scădere în ianuarie. Majoritatea alimentelor sunt mai scumpe față de acum un an, în timp ce creșterea este mai accentuată în cazul produselor nealimentare și al serviciilor.
Rata anuală a inflației a coborât de la 5,1% la 5% în ianuarie. Inflația lunară a accelerat însă, pe fondul scumpirii unor alimente și mai ales a gazelor, combustibililor și a unor servicii.
Creșterea economică a României a fost de doar 0,9% anul trecut, mult sub estimările inițiale, arată datele semnal de la Statistică.