Bosch ar putea anunța noi concedieri

Bosch ar putea anunța noi concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri și de personal, prognozând stagnarea producției de vehicule, ceea ce va afecta marja de profit în 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Nu ne așteptăm la un mediu economic favorabil în 2024. Restructurarea și îmbunătățiri ale proceselor vor avea de asemenea un impact negativ la început și doar ulterior va veni efectul pozitiv”, a afirmat directorul financiar Markus Forschner.

Grupul Emma al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, care controlează Premier Energy, își extinde afacerile din România și în zona producției de țiței și gaze. Achiziția Stratum Energy România CITEȘTE ȘI Grupul Emma al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, care controlează Premier Energy, își extinde afacerile din România și în zona producției de țiței și gaze. Achiziția Stratum Energy România

Acesta a explicat că reducerile sunt necesare pentru a se asigura că grupul Bosch rămâne competitiv într-un mediu în care majoritatea furnizorilor de componente auto, inclusiv Continental și ZF Friedrichshafen, au anunțat concedieri.

Orice reduceri de personal vor fi efectuate „cu simțul proporției”, a declarat Forschner, fără a da amănunte câți dintre cei 429.416 angajați vor fi afectați, scrie Agerpres.

Bosch se așteaptă în acest an la o creștere a veniturilor de 5% – 7%, față de un avans de 3,8% anul trecut, iar marja de profit în 2024 va rămâne în cel mai bun caz stabilă, comparativ cu un nivel de 5,3% în 2023.

Forschner a explicat că aceste obiective sunt ambițioase, ținând cont că în primul trimestru din 2024 vânzările au scăzut în ritm anual cu 0,8%, reflectând condițiile mult mai dificile din sectorul auto global, inclusiv costurile mai ridicate și războiul prețurilor din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
concedieri