FOTO Doi foști directori HBO, cu seriale celebre, lansează o companie de producție filme românești. "România - un centru de creativitate cu un context atrăgător și fascinant pentru televiziune."

FOTO Doi foști directori HBO, cu seriale celebre, lansează o companie de producție filme românești. "România - un centru de creativitate cu un context atrăgător și fascinant pentru televiziune."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2024
Johnathan Young și Ioanina Pavel, foști directori HBO Europe, au lansat o nouă companie de producție, May One, care își propune să dezvolte și să producă în România seriale high-end pentru publicul local și internațional.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi au fost implicați în mai multe producții HBO de succes, realizate în Europa de Est, printre care serialul polonez Wataha (The Pack) și thriller-ul româno-german Hackerville.

Profitul Erste Group în 2023 depășește estimările CITEȘTE ȘI Profitul Erste Group în 2023 depășește estimările

În calitate de vicepreședinte al producțiilor originale la HBO Europe, Young a supervizat seriale originale ale HBO din regiune.

Pavel a început ca director de dezvoltare la HBO România, lucrând la seriale precum drama Umbre și Hackerville, înainte de a continua să producă o varietate de emisiuni.

May One are sediul în București și intenționează să dezvolte și să producă seriale high-end care vor fi filmate în România, lucrând atât cu talente locale, cât și internaționale.
ANALIZĂ Prețurile Netflix de la țară la țară CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prețurile Netflix de la țară la țară

Prima comandă a companiei, Subteran, pentru Netflix, este deja în curs de filmare. Drama polițistă, o coproducție cu Tudor Reu de la Mobra Films, este scrisă de Steve Bailie, scenaristul filmului The Bill, și urmărește o mamă care lucrează în IT și care ajunge să lupte sub acoperire împotriva unui grup de infractori din București.

"România este un centru de creativitate, iar țara oferă un context atrăgător și fascinant pentru televiziune. Prin cunoștințele și rețeaua noastră în acest spațiu vibrant și incitant, dorim să fim un hub pentru talentele locale, să atragem colaborări și să creăm drame de înaltă calitate care să aducă o experiență de televiziune diferită pentru public", spune Young.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
may one
johnathan young
ioanina pavel
studio productie
seriale romanesti
hbo