Spotify și Apple Music publică tendințele muzicale pentru 2022

Spotify și Apple Music publică tendințele muzicale pentru 2022
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 dec 2022

Tendințele muzicale ale anului care a intrat deja în ultima luna sunt acum disponibile pe cele două platforme rivale, Spotify și Apple Music, utilizatorii putând vedea (și partaja) informații despre propriile preferințe muzicale din 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La fel ca în ani precedenți, Spotify a lansat Wrapped 2022, facilitate care le arată utilizatorilor diverse informații personale din anul care urmează a se încheia, precum artiștii, genurile și melodiile cele mai ascultate.

În plus, Spotify oferă și câteva informații generale privind muzica și podcast-urile distribuite în cadrul propriei platforme. Astfel, Bad Bunny este artistul anului la nivel global, iar Joe Rogan are cel mai ascultat podcast.

Un nou serviciu de streaming a fost lansat în România CITEȘTE ȘI Un nou serviciu de streaming a fost lansat în România

De partea cealaltă, Apple Music și-a îmbunătățit facilitatea similară, pe care o numește 2022 Replay. Folosind formatul Story, cu muzică de fundal, serviciul le afișează utilizatorilor informații similare celor oferite de Spotify.

Abonații Apple Music vor afla inclusiv dacă se află printre cei mai fideli 100 de ascultători ai unui anumit artist.

În continuare, rezumatul anului generat de Apple Music este disponibil doar pe web, la adresa replay.music.apple.com, nu și în cadrul aplicației mobile, așa cum sunt obișnuiți utilizatorii, ceea ce îngreunează accesul acestora.

Cu aceste rezumate anuale, atât Spotify, cât și Apple Music, speră să beneficieze de o promovare benefică pe final de an din partea utilizatorilor care ar putea posta aceste informații pe rețelele sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple music
muzica
streaming