Grupurile din Messenger sunt o modalitate eficientă de a comunica în privat cu prieteni, colegi sau membri ai familiei. Dar dacă îți dorești un plus de discreție, grupurile secrete sunt alegerea ideală. Acestea nu apar în căutările din aplicație și nu pot fi accesate decât de către membrii invitați. Sunt perfecte pentru discuții confidențiale, planuri personale sau comunități restrânse.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) combate mitul potrivit căruia parolele lungi sunt suficiente. De asemenea, specialiștii explică ce riscuri apar în lipsa unor parole bine gestionate.
Notificările din aplicații precum Facebook, Messenger sau Instagram pot deveni rapid copleșitoare, mai ales când telefonul vibrează sau sună la fiecare reacție, comentariu sau mențiune. De multe ori, aceste notificări ajung să îți întrerupă concentrarea sau să îți creeze un stres inutil. Din fericire, pe Android ai la dispoziție o mulțime de opțiuni pentru a controla aceste alerte și pentru a-ți păstra telefonul într-o stare de calm digital.
Organizarea spațiului de lucru pe ecran poate crește semnificativ productivitatea, mai ales dacă lucrezi în paralel la două sarcini. Windows 11 îți oferă o funcție de împărțire a ecranului care te lasă să vezi două ferestre una lângă alta, fără să fii nevoit să redimensionezi manual ferestrele. Această opțiune este utilă atunci când compari documente, iei notițe după un tutorial video sau monitorizezi un chat în timp ce lucrezi la un proiect.
Apple continuă de experimenteze și să dezvoltate produse de realitate virtuală, în pofida faptului că prima cască a companiei nu a avut impactul așteptat.
Versiunea web a aplicației Apple Maps atinge pentru prima oară stadiul final, odată cu ieșirea din beta.
Facebook este una dintre cele mai folosite rețele sociale din lume, iar protejarea datelor personale a devenit mai importantă ca niciodată. Dacă îți dorești mai multă intimitate și un control mai mare asupra informațiilor distribuite, transformarea profilului într-unul privat și bine securizat este esențială. Platforma oferă numeroase instrumente pentru a restricționa accesul la postări, informații de profil și chiar la lista de prieteni.
Messenger este una dintre cele mai populare aplicații de comunicare, dar nu întotdeauna interacțiunile pe care le ai acolo sunt plăcute. Fie că este vorba de mesaje nedorite, spam, sau persoane cu care nu mai vrei să comunici, opțiunea de blocare este o unealtă esențială. La fel de utilă este și deblocarea, atunci când decizi să reiei legătura cu cineva. Ambele procese pot fi realizate în câteva secunde, direct din aplicație.
Capturile de ecran reprezintă unul dintre cele mai folosite instrumente când vine vorba de partajarea informațiilor sau de păstrarea unei dovezi vizuale. Windows 11 îți pune la dispoziție mai multe metode rapide, astfel încât să surprinzi exact ceea ce te interesează fără să pierzi timp. Fie că ai nevoie de o captură pentru un proiect, pentru un tutorial sau doar vrei să trimiți unei prietene o imagine cu ecranul tău, este bine să cunoști cele mai eficiente opțiuni.
Funcția de povești din Messenger îți permite să împărtășești momente personale cu prietenii, dar nu toate aceste momente trebuie să fie vizibile pentru toată lista ta de contacte. Dacă folosești Messenger pe iPhone, ai opțiuni avansate de control al confidențialității pentru poveștile tale, însă acestea sunt ascunse în setări mai puțin accesate. Din fericire, procesul de personalizare este simplu, dacă știi exact ce secțiuni trebuie explorate.