Inventatorul Android-ului lucrează la un proiect prin care șoferii vor putea obține gratuit camere video pentru mașină

Inventatorul Android-ului lucrează la un proiect prin care șoferii vor putea obține gratuit camere video pentru mașină
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2016

Pentru a-și pune în aplicare cel mai recent proiect, inventatorul Android-ului este dispus să ofere camere video pentru mașini în toată lumea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Andy Rubin a părăsit Google în 2014. De atunci a fost asociat mai multor proiecte aflate în lucru, printre care și un smartphone care folosește chiar sistemul de operare pe care l-a creat. Mai nou, se pare că Rubin are un plan chiar mai ambițios.

Acest plan are în centru camere video pentru mașini, capabile să înregistreze permanent. Poate părea ciudat pentru noi, obișnuiți să le vedem montate pe tot mai multe mașini, dar în Statele Unite nu sunt deloc așa răspândite.

Rubin este dispus să ofere gratuit aceste camere video, în schimbul datelor înregistrate.

Deși Andy Rubin nu a spus și la ce ar putea folosi datele strânse, o presupunere educată ar fi crearea unui fel de street view cu imagini video în timp real. Dacă înregistrarile realizate de camerele video montate pe mașini ar fi trimise prin intermediul unei conexiuni la internet către serverele centrale, acestea ar putea fi integrate într-un sistem de hărți de genul Google Maps. Doar că în loc de imagini culese cu câțiva ani în urmă, am avea filmări realizate (aproape) în timp real.

Evident că nu este un proiect care să poată fi pus în aplicare foarte repede. În primul rând, trebuie să aștepte până ce conexiunile la internet pe mașini vor deveni accesibile oricui, iar asta este o chestiune de ani buni. În al doilea rând, va trebui dezvoltată partea software, cea care va strânge, organiza și livra transmisiunile video.

Trebuie însă să recunoaștem că este o idee interesantă, chiar dacă punerea în aplicare va fi dificilă, iar succesul nu este deloc garantat.

viewscnt
Afla mai multe despre
andy rubin
video
auto
masini