Swiftkey lansează o tastatură care sugerează automat emoji în funcție de cuvintele folosite

Swiftkey lansează o tastatură care sugerează automat emoji în funcție de cuvintele folosite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iul 2016

Swiftkey, companie achiziționată recent de Microsoft, a dezvoltat o tastatură virtuală pentru smartphone-uri, care facilitează selectarea emoji-urilor pe baza sugestiilor realizate automat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Emoji-urile, micile simboluri care au rolul de a exprima un sentiment ori o reacție fără să apelăm la cuvinte, sunt la mare căutare. Toate marile companii de tehnologie, de la Google la Facebook sau Apple, au deja sau vor lansa în curând produse, în special aplicații de chat, care includ un număr cât mai mare și mai divers de emoji-uri.

Faptul că există foarte multe emoji-uri ar fi un aspect pozitiv, dacă asta nu ar înseamna că găsirea și folosirea unui anumit simbol este cu atât mai dificilă cu cât trebuie localizat printre sute de alte emoji-uri.

Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone CITEȘTE ȘI Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone

De aceea, Swiftkey, companie care deține cea mai populară tastatură virtuală de smartphone, lansează o nouă aplicație, numită Swiftmoji, care are chiar rolul de a simplifica selectarea emoji-ului dorit.

Swiftmoji va urmări cuvintele pe care le scriem și va afișa automat emoji-urile care se potrivesc. Spre exemplu, dacă vorbim de echipa națională de fotbal, printre emoji-urile afișate automat s-ar putea regăsi o minge de fotbal, un smile trist sau chiar un steag al României.

În acest fel, utilizatorul nu mai este nevoit să răsfoiască zecile de pagini cu emoji-uri, ci are la dispoziție simbolurile cele mai relevante pentru a le folosi în cadrul conversației.

 

Disponibilă de azi, atât pentru Android, cât și pentru iOS, noua aplicație funcționează diferit pe cele două platforme.

Pe Android, emoji-urile sugerate vor fi afișate pe un rând nou, deasupra tastaturii standard.

Pe iOS, din cauza restricțiilor impuse de Apple, facilitățile oferite pot fi accesate doar ca o tastatură separată de cea implicită - utilizatorul trebuie să facă trecerea de la tastatura Apple la Swiftmoji pentru a folosi simbolurile dorite, ceea ce compromite principiul de bază al aplicației, care constă tocmai în rapiditatea cu care pot fi selectate emoji-urile relevante.

Compania producătoare, Swiftkey, a fost achiziționată de Microsoft în februarie acest an pentru tehnologia de inteligență artificială folosită de tastatura cu același nume în scopul înțelegerii și interpretării conversațiilor umane.

Swiftkey lansează o tastatură care sugerează automat emoji în funcție de cuvintele folosite

viewscnt
Afla mai multe despre
swiftkey
emoji
android
ios