Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9764 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9766 lei înregistrat miercuri.
Raiffeisen Digital Bank, entitate separată de Raiffeisen Bank România și parte din grupul Raiffeisen Bank International, reconfirmă că a decis să își închidă operațiunile în România, începând cu 11 martie 2025, operațiune anunțată anterior de Profit.ro. Decizia este motivată de dorința băncii digitale de a se concentra pe piața din Polonia, considerată prioritară pentru strategia de creștere.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,94%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Compania finlandeză Nokian Tyres, care a inaugurat recent fabrica de anvelope de la Oradea, o investiție de 650 milioane euro, se pregătește să lanseze în România, la început de 2025, producția în masă de anvelope, atât de iarnă, cât și pentru toate anotimpurile, pentru piața din Europa Centrală, cu un ritm de producție planificat să fie accelerat în special în perioada 2025-2026, confirmând datele prezentate anterior de Profit.ro.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,9766 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9769 lei înregistrat marți.
Statul a alocat pentru programul ”Noua Casa” un buget de doar 500 de milioane de lei în 2025, față de un miliard de lei, anul trecut.
Intesa Sanpaolo Group a înregistrat cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, încheind anul 2024 cu un profit net de 8,7 miliarde euro, în creștere cu 12% față de 2023.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,94%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
tbi bank și-a anunțat planurile strategice pentru piețele de obligațiuni în 2025, inclusiv posibile emisiuni de obligațiuni eligibile MREL în România și Grecia, alături de Bulgaria. Banca intenționează să atragă un total de 60-80 de milioane de euro pentru a susține creșterea rapidă a afacerii din perspectiva reglementării.
Situația fiscală a României s-a deteriorat anul trecut, cu un deficit record după anul pandemiei, și un nivel al cheltuielilor rigide care s-a apropiat la 90% din venituri. Măsurile anunțate până acum pentru consolidarea fiscală par insuficiente, arată economiștii Băncii Comerciale Române. Ei se așteaptă ca partidele de guvernare să anunțe noi măsuri pentru creșterea veniturilor după alegerile prezidențiale, astfel încât să evite o posibilă scădere a ratingului suveran în toamnă.