Active în creștere pentru fondurile de pensii private obligatorii

Active în creștere pentru fondurile de pensii private obligatorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 135,5 miliarde lei, la finalul lunii aprilie 2024, în creștere cu 28,8% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2023, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Investițiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 93,6% în active românești, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor românești sunt reprezentate de titluri de stat sau acțiuni listate la BVB.", se menționează în raport.

FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie

Potrivit sursei citate, contribuțiile încasate în luna aprilie 2024 au fost în valoare de 1,45 miliarde lei, în timp ce contribuția medie a fost 357 lei, scrie Agerpres.

La finalul lunii aprilie, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 88,143 miliarde de lei, respectiv 65,1%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 33,89 miliarde de lei (25%), iar pe poziția a treia obligațiunile corporative, cu 6,496 miliarde de lei (4,8% din total active).

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.204.485 de participanți în aprilie 2024.

În cadrul Pilonului II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fond de pensii
asf