Apariția telefoniei mobile a fost un pas important pentru fiecare dintre noi. Cel puțin nu mai erai nevoit să arunci cu pietricele în geam și să strigi “Maria” către o fereastră închisă, așa cum ne arăta o reclamă TV în urmă cu aproape 20 de ani.
Timpul a trecut și operatorii au ieftinit tarifele și au plusat la numărul de minute, la SMS-uri, la MMS-uri.
Tehnologia a continuat să se dezvolte și a mutat netul de pe desktop pe laptop și, apoi, pe telefonul mobil, devenit inteligent între timp.
Cu ajutorul unui smartphone și cu biții furnizați de operatori, poți să accesezi orice site, să vizionezi un program TV sau o prezentare de produs, să discuți pe messenger cu prietenii sau partenerii de afaceri ori să plătești online produsele comandate sau impozitele.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Totul este simplu, din câteva atingeri ale ecranului și, important, cu abonamente flexibile și tarife rezonabile, unde primești minute, SMS-uri și biți în cantități suficiente, fără teamă că te poți “frige” atunci când semnezi contractul.

Unii dintre oamenii de afaceri, asaltați de avalanșa ofertelor, încă au rețineri în a alege un serviciu cu ajutorul căruia să își atragă mai mulți clienți, temându-se de costuri ascunse.
La Vodafone, temerile companiilor în privința costurilor nu au corespondent în realitate, un exemplu fiind suita Flexi Net, cu net arhisuficient.
Cele trei abonamente cu prețuri cuprinse între 9 și 13 euro includ, pe lângă internet nelimitat în prima lună de abonament, trafic național în roaming reportabil până la 6 luni, plus tablete Vodafone, Lenovo și Samsung.
Abonamentele beneficiază de trafic de Internet la viteze 4G+ de până la 225 Mbps download și 50 Mbps upload.
Dincolo de mobilitate, importantă este și securitatea datelor transferate de pe telefonul mobil.
Spre exemplu, utilizarea tot mai frecventă a dispozitivelor mobile pentru tranzacțiile bancare ale companiilor poate pune în pericol fondurile acestora, având în vedere faptul că amenințările cibernetice mobile au devenit mult mai răspândite în ultimii ani, fiind la fel de periculoase pentru utilizatori ca amenințările ce vizează computerele.
Un studiu recent arată că peste 30% din companii folosesc dispozitive mobile pentru a accesa conturile bancare ale organizației și pentru a realiza tranzacții financiare. Mai mult, unul din doi manageri de top a depus sume de bani în conturile companiei prin intermediul unei aplicații mobile bancare.
Lipsa unei soluții de securitate cibernetică poate aduce prejudicii enorme utilizatorilor de servicii de telecomunicații mobile, așa cum s-a întâmplat recent unei companii din Buzău, care a fost fraudată cu 37 milioane de euro, dintr-o singură tranzacție.
Astfel de situații pot fi evitate cu ajutorul unei soluții dedicate, cum este Vodafone Secure Net, inclusă în abonamentele Flexi Net, care asigură protecție atunci când navighezi în rețeaua operatorului.
Smartphone-ul sau alte dispozitive mobile sunt protejate împotriva virușilor, fișierelor periculoase și a amenințărilor online.
Odată serviciul activat, dacă încerci să descarci un fișier periculos sau să navighezi pe un site dăunător, Secure Net va bloca accesul și te va notifica.