AC Milan a fost vândut

AC Milan a fost vândut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2022

Clubul AC Milan, deținut din 2018 de fondul de investiții Elliott Management, va trece sub controlul unui alt fond american, RedBird, a anunțat gruparea care a revenit în fruntea fotbalului italian în acest sezon, cu al XIX-lea scudetto, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii "au încheiat un acord definitiv pentru achiziționarea" clubului italian de către RedBird, care este deja principalul acționar al clubului francez Toulouse, arată news.ro.

Acordul evaluează AC Milan la "1,2 miliarde de euro" și se așteaptă să ducă la un transfer de proprietate până în septembrie 2022.

Cele două părți au discutat timp de câteva săptămâni pentru a găsi un acord. Clubul a mai fost dorit de Investcorp, un fond de investiții din Bahrain, care s-a aflat în primele etape ale negocierilor cu Elliott, dar tranzacția nu s-a finalizat.

Anunțul detaliază modul în care Elliott va păstra o participație financiară minoritară la "rossoneri" și va avea locuri în Consiliul de Administrație, subliniind un parteneriat continuu între RedBird și Elliott.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Preluarea va avea loc pe parcursul lunilor de vară și se așteaptă să fie finalizată până în luna septembrie a acestui an.

RedBird Capital Partners este deosebit de activă în sectorul marketingului sportiv din America de Nord și în vara anului 2020 a preluat controlul (85% din acțiuni) asupra clubului Toulouse, care va reveni în Ligue 1 în sezonul următor.

Patronul său, finanțistul de origine italiană Gerry Cardinale, a fost, de asemenea, implicat în afaceri cu mai multe francize sportive americane, inclusiv în participații la New York Yankees și Boston Red Sox (baseball).

"Filozofia de investiții și palmaresul RedBird în lumea sportului au demonstrat că echipele de fotbal pot avea succes pe teren, menținând în același timp un profil financiar sustenabil", a spus el, în comunicat.

Aproximativ jumătate din cluburile din Serie A sunt deținute de străini, aproape toate în mâinile unor grupuri nord-americane. Singura excepție este Inter Milano, deținută de grupul chinez Suning.

Pe lângă imaginea de marcă a AC Milan, interesul RedBird pentru această afacere se bazează pe proiectul noului stadion susținut de cele două cluburi milaneze. Noul stadion propus ar urma să fie succesorul actualului San Siro după 2026 și ar aduce venituri mai mari din bilete.

Elliott Management a achiziționat clubul milanez în 2018, deoarece proprietarul său de la acea vreme, omul de afaceri chinez Li Yonghong, nu a putut rambursa un împrumut. Fondul de investiții nu a ascuns niciodată faptul că intenționează să vândă pe termen mediu acest gigant al fotbalului italian (19 titluri de campion, șapte trofee ale Ligii ale Campionilor), deținut de Silvio Berlusconi până în 2017.

Clubul milanez îi aparține din 2018 fondului american Elliott Management Corporation.

La acel moment, fondul american Elliott a anunțat că a preluat controlul AC Milan și promitea o investiție inițială de 50 de milioane de euro.

Google a introdus noi instrumente de achiziție a publicității, care pun accentul pe automatizarea reclamelor CITEȘTE ȘI Google a introdus noi instrumente de achiziție a publicității, care pun accentul pe automatizarea reclamelor

Elliott a preluat controlul grupării după ce investitorul chinez Li Yonghong nu a onorat o datorie ajunsă la scadență.

viewscnt
Afla mai multe despre
elliott
ac milan