Clubul AC Milan a fost vândut unor investitori chinezi. "Era" Berlusconi se încheie după 31 de ani

Clubul AC Milan a fost vândut unor investitori chinezi. "Era" Berlusconi se încheie după 31 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Clubul AC Milan a fost cedat unor investitori chinezi în frunte cu omul de afaceri Li Yonghong. După 31 de ani, omul de afaceri și fostul premier italian Silvio Berlusconi renunță la conducerea unuia dintre cele mai de succes cluburi din Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Societatea lui Berlusconi, Fininvest, care administra clubul, a anunțat că a finalizat cesiunea a 99,93 la sută din acțiuni către Rossoneri Sport Investment Lux, o firmă din Luxemburg, înființată de investitorii chinezi, scrie News.ro.

Valoarea tranzacției este de 740 de milioane de euro.

"Mulțumesc lui Berlusconi și Fininvest pentru încredere, dar și fanilor pentru răbdare, de astăzi construim viitorul", a declarat Li Yonghong, potrivit Gazzetta dello Sport.

Iohannis a promulgat legea prin care copiii de până la 3 ani sunt scoși de la plata întreținerii CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat legea prin care copiii de până la 3 ani sunt scoși de la plata întreținerii

Berlusconi conducea AC Milan din 1986, în acest timp echipa având opt titluri de campioană națională în palmares și cinci trofee ale Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor. Primul succes din CCA, în perioada Berlusconi, a fost obținut după o finală cu Steaua, câștigată cu 4-0, în 1989.

Ultimul titlu din Serie A deținut de AC Milan datează din 2011, anul trecut echipa încheind pe locul opt.

Milan are în plamares 18 titluri în Italia, cinci trofee ale Cupei Italiei, șapte ale CCE/LC, două ale Cupei Cupelor, cinci ale Supercupei Europei, trei ale Cupei Intercontinentale și unul al Cupei Mondiale a cluburilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ac milan
berlusconi