Ion Țiriac dezvăluie de ce a vândut turneul de tenis de la Madrid: Ai mei copii...

Ion Țiriac dezvăluie de ce a vândut turneul de tenis de la Madrid: Ai mei copii...
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Omul de afaceri Ion Țiriac spune că a vândut turneul de tenis de la Madrid (Caja Magica) către compania IMG, care controlează și turneul Miami Open, deoarece are o vârstă, iar copiii săi nu sunt interesați de acest business.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, spune Țiriac pentru Claytenis.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Tranzacția prin care omul de afaceri Ion Țiriac, fostul tenisman, acum în vârstă de 83 de ani, a vândut turneul de tenis de la Madrid (Caja Magica) către compania IMG, care controlează și turneul Miami Open, anunțată anterior, încă din 2015, de Profit.ro ca fiind pregătită, a fost finalizată în aprilie, pentru aproximativ 360 milioane euro.

Caja Mágica este prezentată drept cea mai modernă unitate de tenis din lume, găzduind anual, din 2009, Mutua Madrid Open.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

„Suntem mândri să adăugăm în portofoliul nostru Mutua Madrid Open și Acciona Open de España. Bazându-ne pe istoria noastră lungă în tenis și golf și pe experiența echipei, vom transforma aceste evenimente în experiențe și mai unice și remarcabile pentru jucători, parteneri și fani”, transmite acum Sam Jusman, co-președinte IMG.

Ion Țiriac dezvăluie de ce a vândut turneul de tenis de la Madrid: Ai mei copii...

IMG deține, produce și reprezintă comercial sute de evenimente care acoperă sport, divertisment, cultură și modă, inclusiv Professional Bull Riders (PBR), WGC-HSBC Champions, târgurile de artă Frieze, New York Fashion Week - The Shows, Hyde Park Winter Wonderland, Miss Festivalurile Universului și Gustului. Compania deține și turneul Miami Open.

Turiștii aleg să se distreze în Malta de Revelion, în loc să petreacă în România cu restricții orare CITEȘTE ȘI Turiștii aleg să se distreze în Malta de Revelion, în loc să petreacă în România cu restricții orare

IMG este controlată de fondul de investiții Endeavour.

În septembrie 2015, la momentul lansării pe piața media, Profit.ro anunța, printre altele, că fostul tenisman Ion Țiriac, atunci cel mai bogat român, se află în negocieri pentru a vinde turneul de tenis de la Madrid, care face parte din categoria ATP World Tour Masters, pentru o sumă de peste 200 milioane de euro.

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii CITEȘTE ȘI Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Acum, IMG a ajuns la un acord definiv cu Super Slam Ltd (o entitate cu sediul în Cipru deținută de omul de afaceri român Ion Țiriac) pentru cumpărarea turneului de la Madrid, Mutua Madrid Open. Compania va prelua și turneul de golf Acciona Open de España. 

Tranzacția a fost încheiată astăzi.

Competiția de la Caja Magica este de categorie WTA 1.000, respectiv Masters, cele mai prestigioase turnee masculine după cele patru turnee Grand Slam. iar de-a lungul timpului nume mari precum Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer și Serena Williams s-au impus în capitala Spaniei.

Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați CITEȘTE ȘI Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați

De asemenea, Simona Halep are două titluri la Caja Magica: 2016 și 2017.

Ion Țiriac dezvăluie de ce a vândut turneul de tenis de la Madrid: Ai mei copii...

În urmă cu peste 20 de ani, Țiriac a convins primăria din Madrid să investească aproape 200 de milioane de euro pentru construcția Caja Magica, un complex sportiv care cuprinde și trei săli, de 12.500 de locuri, 3.500 de locuri și 2.500 de locuri, cu acoperiș retractabil.

În urma acelei investiții, Țiriac a decis să mute la Madrid turneul pe care îl organiza până atunci la Stuttgart.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion țiriac
tenis
madrid