Record în Anglia: Cluburile din Premier League au cheltuit peste 2,3 miliarde lire sterline pentru transferuri în această vară

Record în Anglia: Cluburile din Premier League au cheltuit peste 2,3 miliarde lire sterline pentru transferuri în această vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2023

O nouă fereastră record de transferuri s-a încheiat vineri, după o vară plină în care cluburile din Premier League au cheltuit 2,36 miliarde de lire sterline pe noi jucători, informează bbc.com, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma totală cheltuită de cele 20 de cluburi în această perioadă a depășit cu 440 de milioane de lire sterline recordul anterior de 1,92 miliarde de lire sterline, stabilit vara trecută, potrivit Deloitte.

Americanii le vând vehicule blindate bulgarilor, după ce aceștia au acceptat să sprijine militar Ucraina CITEȘTE ȘI Americanii le vând vehicule blindate bulgarilor, după ce aceștia au acceptat să sprijine militar Ucraina

Cluburile din Premier League au cheltuit 255 de milioane de lire sterline numai în ultima zi de mercato, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul sumei de 120 de milioane de lire sterline cheltuite în ultima zi a transferurilor din vara trecută.

Alte date importante:

-        Transferurile din Premier League au reprezentat 48% din totalul cheltuielilor din cele "cinci mari" ligi europene - Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1

-        Cluburile din Premier League au primit 550 de milioane de lire sterline din transferuri de la cluburi din străinătate, mai mult decât dublu față de recordul anterior de 210 milioane de lire sterline din vara anului 2022

-        Cu excepția La Liga din Spania, cheltuielile brute de transferuri au crescut în toate cele cinci mari campionate din Europa.

-        Doar două dintre cele cinci mari campionate europene au cheltuit mai mult pe transferuri decât au încasat - Premier League și Ligue 1.

-        În Premier League au existat 13 transferuri evaluate la peste 50 de milioane de lire sterline, ceea ce reprezintă mai mult decât în precedentele două perioade de transferuri din vară la un loc.

SUA vor trimite în Ucraina muniție cu uraniu sărăcit CITEȘTE ȘI SUA vor trimite în Ucraina muniție cu uraniu sărăcit

În cea mai mare tranzacție din Premier League din ultima zi, Manchester City l-a achiziționat pe mijlocașul portughez Matheus Nunes de la Wolverhampton pentru 55 de milioane de lire sterline, în timp ce campionii l-au vândut pe Cole Palmer la Chelsea pentru 40 de milioane de lire sterline.

Au existat două transferuri care au atins pragul de 100 de milioane de lire sterline în această vară. Chelsea l-a achiziționat pe mijlocașul Moises Caicedo de la Brighton pentru o sumă de 100 de milioane de lire sterline, care ar putea ajunge la un record pentru un club britanic de 115 milioane de lire sterline, în timp ce Arsenal l-a cumpărat pe mijlocașul englez Declan Rice de la West Ham pentru 100 de milioane de lire sterline plus 5 milioane de lire sterline bonusuri.

Alături de Nunes, achiziționat în ziua limită, Manchester City i-a cumpărat pe fundașul Josko Gvardiol pentru 77 de milioane de lire sterline de la RB Leipzig, pe extrema Jeremy Doku de la Rennes pentru 55,4 milioane de lire sterline și pe mijlocașul Mateo Kovacic, sosit pentru 25 de milioane de lire sterline de la Chelsea.

Manchester United l-a achiziționat pe atacantul danez Rasmus Hojlund pentru 72 de milioane de lire sterline, în timp ce Newcastle United i-a adus pe mijlocașul italian Sandro Tonali pentru 55 de milioane de lire sterline și pe atacantul lui Leicester Harvey Barnes pentru 38 de milioane de lire sterline.

″Diplomatul climatic șef″ al lui Biden vine în România. Va anunța finanțări pentru noi proiecte locale de înlocuire a cărbunelui cu mini-reactoare nucleare americane CITEȘTE ȘI ″Diplomatul climatic șef″ al lui Biden vine în România. Va anunța finanțări pentru noi proiecte locale de înlocuire a cărbunelui cu mini-reactoare nucleare americane

Pe lângă Rice, Arsenal, vicecampioana de anul trecut din Premier League, i-a mai adus pe Kai Havertz de la Chelsea pentru 65 de milioane de lire sterline și pe Jurrien Timber, fundașul lui Ajax, pentru 34 de milioane de lire sterline.

Liverpool și-a întărit mijlocul prin transferurile lui Dominik Szoboszlai de la RB Leipzig pentru 60 de milioane de lire sterline, Alexis Mac Allister de la Brighton pentru 35 de milioane de lire sterline și Wataru Endo de la Stuttgart pentru 16,2 milioane de lire sterline.

Două dintre cele mai mari transferuri din Europa din această vară au implicat jucători englezi. Harry Kane s-a alăturat echipei Bayern Munchen de la Tottenham în schimbul a 86,4 milioane de lire sterline, în timp ce mijlocașul Jude Bellingham s-a transferat la Real Madrid de la Borussia Dortmund pentru 88,5 milioane de lire sterline.

Barcelona l-a semnat pe Ilkay Gundogan pe un transfer gratuit după ce mijlocașul a părăsit Manchester City, înainte de a face împrumuturi în ziua limită pentru fundașul Joao Cancelo de la City și pentru atacantul spaniol Joao Felix de la Atletico Madrid.

VIDEO Târguiala Guvernului la Bruxelles pe costul ajutorării Ucrainei și Republicii Moldova. Ciolacu: 3,5% din PIB. Comisia Europeană: Doar 1,5% din PIB CITEȘTE ȘI VIDEO Târguiala Guvernului la Bruxelles pe costul ajutorării Ucrainei și Republicii Moldova. Ciolacu: 3,5% din PIB. Comisia Europeană: Doar 1,5% din PIB

Cea mai scumpă tranzacție a ultimei zile a fost achiziționarea de către Paris Saint-Germain a atacantului francez Randal Kolo Muani de la Eintracht Frankfurt pentru 64,2 milioane de lire sterline plus 12,8 milioane de lire sterline bonusuri.

Aceasta a fost a treia fereastră de transferuri a lui Chelsea sub conducerea noului proprietar Todd Boehly, iar cheltuielile nu au dat semne de încetinire.

Clubul londonez a cheltuit peste 380 de milioane de lire sterline pe 10 jucători în această fereastră de transfer, mai mult decât orice altă echipă din Europa. Cea mai mare cheltuială de vară a vreunui club din lume până acum fusese cea de 292 de milioane de lire sterline a lui Real Madrid în 2019.

Suma cheltuită de Chelsea pe jucători în trei ferestre de transferuri de când Boehly a preluat conducerea se apropie acum de 1 miliard de lire sterline.

Cheltuielile lor din această vară au fost parțial compensate de vânzările semnificative de jucători, cu nouă jucători care au plecat pe contracte permanente, inclusiv Havertz la Arsenal și Mason Mount la Manchester United pentru o sumă inițială de 55 milioane de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
investiții transferuri fotbal
cheltuieli transferuri premiere league
record sume transferuri fotbaliști