Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA după 373 de săptămâni. De ce a ratat turnee importante

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA după 373 de săptămâni. De ce a ratat turnee importante
scris 2 aug 2021

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA în clasamentul live, după ce a pierdut cele 190 de puncte câștigate în 2019 la turneul de la Toronto, la care a ajuns în sferturile de finală.

În acest moment, Halep ocupă locul 13 WTA și această poziție va fi oficializată lunea viitoare, scrie News.ro.

VIDEO Look Sport+ și PrimaPlay.ro transmit cel mai puternic turneu de tenis din România CITEȘTE ȘI VIDEO Look Sport+ și PrimaPlay.ro transmit cel mai puternic turneu de tenis din România

Jucătoarea română va părăsi, astfel, Top 10 după 373 de săptămâni de prezenă neîntreruptă în primele zece jucătoare ale lumii. Halep a intrat în Top 10 WTA la 27 ianuarie 2014 și este pe locul al optulea în ceea ce privește longevitatea între primele zece jucătoae, din noiembrie 1975, când a fost dat publicității primul clasament WTA.

Simona Halep nu a mai jucat din 12 mai, de la turneul de la Roma, când a suferit o accidentare la gleznă, care a făcut-o să rateze turnee importante, precum Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

Sportiva română va participa, săptămâna viitoare, la turneul canadian de categorie WTA 1.000, care în acest an se va desfășura la Montreal, unde a primit un wild card.

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
wta