Suma cheltuită pe transferuri în Premier League a scăzut, dar a crescut cea plătită agenților de jucători

Suma cheltuită pe transferuri în Premier League a scăzut, dar a crescut cea plătită agenților de jucători
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2019

Cluburile din Premier League au plătit agenților de jucători suma totală de peste 260 de milioane de lire sterline (peste 300 de milioane de euro), în perioada 2018-2019, în creștere cu 49 de milioane de lire sterline (57 de milioane de euro), față de anul precedent, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liverpool a plătiti cel mai mult agenților, 43 de milioane de lire sterline, între 1 februarie 2018 și 31 ianuarie 2019, la transferuri de 169 de milioane de lire sterline, urmată de Chelsea, cu 27 de milioane de lire sterline (la 189 de milioane transferuri) și Manchester City, cu 24 de milioane de lire sterline (69 de milioane), scrie News.ro.

Banii achitați agenților sunt mai mulți, în condițiile în care sumele plătite pe transferuri au scăzut cu peste 500 de milioane de lire sterline (1,4 miliarde de lire sterline față de 1,9 miliarde).

Tranzacție: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra-surse CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra-surse

În Championship (liga a doua engleză), suma totală plătită imrpesarilor a fost de peste 50 de milioane de lire sterline, cu 8 milioane de lire sterline mai mult ca în anul precedent.

Asociația suporterilor de fotbal din Anglia susține că sumele plătite agenților sunt șocante și cere mai multă transparență în cheltuirea banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier league
agenti de jucatori