Țiriac aduce din nou la București un turneu WTA

Țiriac aduce din nou la București un turneu WTA
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2022

Bucureștiul va avea din nou un turneu de tenis de nivelul WTA, care va fi organizat de Fundația Țiriac, în perioada 10-18 septembrie, la Centrul Național de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

''Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației. Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și încredere tenisului românesc'', a declarat Ion Țiriac.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget CITEȘTE ȘI FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Prin achiziționarea licenței de organizare a acestei competiții de talie mondială, Fundația Țiriac susține tenisul și oferă jucătorilor români șansa să joace în cadrul turneelor internaționale din România, scrie Agerpres.

Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe. Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

''În ultimele sezoane, România a fost un susținător puternic al tenisului feminin și al Hologic WTA Tour și sunt încântat să văd că această tradiție frumoasă continuă și în 2022, odată cu anunțarea competiției Țiriac Foundation Trophy'', a declarat Melissa Pine, vicepreședinte WTA 125.

''Cu siguranță acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experiență relevantă atât jucătorilor consacrați, cât și noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în fața unei mulțimi pasionate'', a declarat, la rândul său, președintele WTA, Steve Simon.

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfășura în zilele de 10 și 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele și finala se vor desfășura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august. Totodată, turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele DigiSport. Țiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în București în ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești
wta
tenis