Tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnzeu”, vândut pentru o sumă record

Tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnzeu”, vândut pentru o sumă record
scris 5 mai 2022

Casa Sotheby’s a anunțat că tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu “Mâna lui Dumnezeu” a fost vândut în schimbul unei sume record de 7.142.500 de lire sterline (9.284.536 dolari).

“Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” și “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 9.284.536 dolari – ceea ce reprezintă un nou record la licitație pentru orice obiect legat de sport”, a precizat Sotheby’s.

Șeful grupului VW a anunțat că Porsche și Audi vor participa în Formula 1. „Dezvoltarea motorului a început” CITEȘTE ȘI Șeful grupului VW a anunțat că Porsche și Audi vor participa în Formula 1. „Dezvoltarea motorului a început”

Precedentul record, de 5,6 milioane de dolari, a fost stabilit în 2019 la vânzarea unui tricou purtat de legenda baseballului Babe Ruth în anii 1920, scrie News.ro.

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitație în data de 20 aprilie. Până miercuri, se înregistrase o singură ofertă, de aproximativ 5 milioane de dolari. Însă în ultimele minute ale licitației situația s-a schimbat și au apărut mai multe oferte, până s-a ajuns la suma de 9,28 milioane de dolari.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Tricoul i-a aparținut fostului mijlocaș al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greșit mingea, înălțând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

viewscnt
Afla mai multe despre
maradona
tricou
licitatie