Wall Street a închis în creștere puternică, după majorarea dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA

Wall Street a închis în creștere puternică, după majorarea dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Acțiunile americane au încheiat tranzacțiile de miercuri în creștere puternică, după ce Rezerva Federală (Fed) a anunțat majorarea așteptată a ratei dobânzii, cu jumătate de punct procentual, cea mai mare creștere efectuată din anul 2000, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Inițial, au fluctuat după anunț. Indicii s-au stabilizat apoi și au crescut cu peste 2,5% în urma conferinței de presă a președintelui Jerome Powell, arată news.ro.

Rezerva Federală și-a majorat miercuri rata dobânzii overnight de referință cu jumătate de punct procentual și a declarat că va începe să micșoreze portofoliul de active de 9.000 de miliarde de dolari al băncii centrale, luna viitoare, în efortul de a reduce și mai mult inflația.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Banca centrală a Statelor Unite și-a stabilit dobânda cheie a fondurilor federale la un interval între 0,75% și 1%, într-o decizie unanimă, urmând probabil să urmeze noi creșteri ale costurilor îndatorării de o amploare similară.

”Este clar că ei (Fed) înțeleg necesitatea de a limita creșterea prețurilor”, a declarat Greg Bassuk, director executiv la AXS Investments în Port Chester, New York.

Investitorii au urmărit conferința de presă a lui Powell pentru a găsi noi indicii despre cât de departe și cât de repede este pregătită banca centrală să meargă în efortul de a reduce inflația.

S&P 500 a crescut cu 2,99%, Nasdaq Composite a câștigat 3,17%, iar Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,80%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Acțiunile companiei de transport la cerere Lyft s-au prăbușit pe fondul îngrijorărilor legate de numărul de călători și cheltuielile companiei. Compania de servicii de călătorie a raportat venituri de 875 de milioane de dolari în primul trimestru, o creștere cu 44% față de anul precedent, în timp ce numărul de șoferi activi a ratat așteptările analiștilor.

Titlurile Starbucks au crescut după ce lanțul de cafenele a înregistrat o creștere trimestrială a vânzărilor comparabile cu 12% în America de Nord.

Toate cele 11 sectoare majore ale indicelui S&P au crescut, energia și utilitățile conducând câștigurile.

Acțiunile băncilor au crescut după ce randamentele titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de doi ani, cele mai sensibile la perspectivele privind ratele dobânzii Rezervei Federale, au crescut la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2018. Randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani, de referință, a depășit 3% pentru a treia zi consecutiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
bursa