Tricourile lui Messi de la Cupa Mondială din 2022, vândute la licitație cu 7,8 milioane de dolari

Tricourile lui Messi de la Cupa Mondială din 2022, vândute la licitație cu 7,8 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2023

Un set de șase tricouri purtate de Lionel Messi pe parcursul triumfător al Argentinei la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, inclusiv cel de la finala cu Franța, a fost vândut cu 7,8 milioane de dolari la licitație, joi, a anunțat Sotheby's, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul de vânzare, care include taxele și comisioanele, este sub estimarea de peste 10 milioane de dolari făcută de Sotheby's, dar, potrivit casei de licitații, a fost "unul dintre cele mai mari pentru un obiect de colecție din domeniul sportului", reflectând entuziasmul colecționarilor bogați pentru aceste obiecte, scrie News.ro.

DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație

Cine a plătit o asemenea sumă pentru acest lot unic de tricouri, "legat de apogeul carierei celui mai titrat fotbalist din istorie", după cum îl descrie Brahm Wachter, specialistul în sport al casei Sotheby's? Așa cum se obișnuiește, casa de licitații nu a dezvăluit nicio informație despre cumpărător.

Recordul pentru cel mai scump tricou vândut vreodată la licitație aparține în continuare unui tricou purtat de legenda baschetului american Michael Jordan în finala ultimului său titlu în NBA cu Chicago Bulls în 1998 (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022).

viewscnt
Afla mai multe despre
messi
argentina
tricou