Un jucător de tenis român - suspendat 5 ani cu acuzația de trucare de meciuri

Un jucător de tenis român - suspendat 5 ani cu acuzația de trucare de meciuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2023

Tenismanul român Petru-Alexandru Luncanu (34 ani) a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani cu acuzația de "multiple încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP)", a transmis Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cazul a fost judecat de ofițerul independent de audieri anticorupție Raj Parker, care a menținut cinci din cele cinci acuzații formulate de ITIA legate de trucarea de meciuri în perioada 2017-2021, precum și lipsă de cooperare cu ancheta ITIA în 2022, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ ANPC pierde în instanță pe calculul ratelor la credite: amenda, suspendată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC pierde în instanță pe calculul ratelor la credite: amenda, suspendată

Parker a evidențiat că Luncanu, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia ATP de simplu a fost locul 304 în 2009, ar fi încălcat TACP prin manipularea sau influențarea mai multor aspecte la unele meciuri, facilitând direct sau indirect pariuri pe aceste partide.

De asemenea, conform sursei citate, Luncanu și-ar fi retras acceptul de a-i fi analizat telefonul mobil cerut de anchetatorul ITIA.

Luncanu, care a respins toate acuzațiile, nu va avea voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat sau desfășurat sub egida forurilor internaționale din tenis până la data de 8 iunie 2028. Jucătorul a fost amendat și cu suma de 40.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tenis
petru-alexandru luncanu