UPDATE Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, vrea să vândă clubul Chelsea. "Profitul va fi donat către victimele războiului din Ucraina!"

UPDATE Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, vrea să vândă clubul Chelsea. "Profitul va fi donat către victimele războiului din Ucraina!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

UPDATE Roman Abramovici renunță oficial la acțiunile pe care le deține la Chelsea. Miliardarul a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului englez, că profitul îl va dona către victimele războiului din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chelsea costă 7 miliarde de euro, potrivit presei internaționale. Sunt incluse datoria față de Roman Abramovich, de 2.4 miliarde de euro, costul brand-ului și proiectul noului stadion, de 2.7 miliarde de euro.

Abramovici a avut mai demult o ofertă de 2.6 miliarde pentru a vinde Chelsea, dar a refuzat, conform Pro Sport.

UPDATE Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, vrea să vândă clubul Chelsea.

Știrea inițială

Roman Abramovici vrea să vândă clubul Chelsea, al cărui patron este din 2003. Hansjörg Wyss, un miliardar elvețian, vrea să cumpere gruparea engleză, dar consideră pretențiile oligarhului rus exagerate, scrie lefigaro,fr, citând cotidianul Blick.

"Ca toți ceilalți oligarhi, și el a intrat în panică. Vrea să scape repede de Chelsea. Împreună cu alte trei persoane am primit o ofertă de cumpărare marți", a declarat Wyss, în vârstă de 86 de ani, care locuiește în SUA și este considerat "cel mai influent elvețian din lume", scrie News.ro.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Acordul este departe de a fi încheiat, iar pretențiile rusului nu ajută. "Trebuie să aștept patru sau cinci zile. Abramovici cere prea multe acum”, a declarat Wyss, care spune că nu a reușit să cuantifice "prețul exact de vânzare".

Miliardarul a mai spus că va studia oferta și o va lua în considerare doar alături de un "consorțiu de șase sau șapte oameni".

Clubul are o datorie de 1,8 miliarde la proprietarul său, pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Wyss a făcut avere investind în echipamente medicale de ultimă generație în anii 1970. El se definește drept "filantrop" și a donat deja un miliard de dolari asociațiilor de mediu. Averea sa este estimată la 6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, se teme de sancțiuni economice după invazia Rusiei în Ucraina.

El a fost solicitat de ucraineni să ajute la restabilirea păcii și a făcut acest lucru după ce a încredințat conducerea grupării Chelsea administratorilor fundației clubului.

Sub conducerea lui Abramovici, Chelsea a ajuns dintr-o formație de mijlocul clasamentului să facă parte din elita fotbalului englezesc.

Din 2003, Chelsea a câștigat de cinci ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de două ori Supercupa Angliei, de două ori Cupa Mondială a Cluburilor, de două ori Liga Europa și de două ori Liga Campionilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
abramovici
chelsea